Proslavljen blagdan Sv. Ane

Proslavljen blagdan Sv. Ane

Petak, 27. 7. 2018.

Blagdan Sv. Ane, zaštitnice našeg samostana u Varošu-Split (provincijalan kuća), svečano je proslavljen. Za ovaj blagdan sestre su se pripremale trodnevnicom.

Proslava je započela sv. Misom koju je predslavio dr. don Ante Mateljan, profesor na Bogoslovnom  fakultetu u Splitu, brat s. Vesne uz asistenciju svećenika don Stanka Vrnoge, brata sestara s. Blandine, s. Zorislave i s. Marinke i don Borisa Petrovića, brata s. Zdravke.


U homiliji don Ante je istaknuo značenje našeg svejdočenja, vjere i povjerenja u Boga. Sv. Ana je vjerovala, imala povjerenje i svjedočila svoju vjeru. Takav je životni stav bio i našeg utemeljitelja sluge božjega Josiap Stadlera, a takav stav trebao bi imati svaku kršćanim, a poglavito Bogu posvećene osobe.  Postavljeno je pitanje: što je s našom vjerom, povjerenjem i svjedočenjem. Svetost nije savršenstvo, nego nastojanje da se ostane na Božjem putu.

Osim sestara iz samostana sv. Ane, sv. Misi nazočile su i sestre iz samostana Djeteta Isusa sa Bačvica, kao i s. Vesna i s. Zdravka.

Nakon Euharistijskog stola sestre su pripremile i stol za tjelesnu okrepu. Budući je isti dan i imendan naša s. provincijalke s. Anemarie i s. Vesne, uz pjesmu i čestitku zaželjeli smo im Božji blagoslov i obilje Božjeg Duha.

Svoju čestitku i poštovanje u ime zajednica koje vode, izrazile su kućne poglavarice naših samostana, koje su imale mogućnost biti na zajedničkom objedu. Poslije podne dolazile su i druge sestre iz bližih zajednica, iskazujući svoje poštovanje i čestitke s. Provincijalki.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve