Proslavljen  173. spomendan rođenja i krštenja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera u Slavonskom

Proslavljen 173. spomendan rođenja i krštenja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera u Slavonskom

Nedelja, 24. 1. 2016.

U nedjelju 24. siječnja 2016., u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu pod geslom „Milosrdni kao Otac – sluga Božji Josip Stadler“ svečano je proslavljen 173. spomendan rođenja i krštenja sluge Božjega nadbiskupa Stadlera i Utemeljitelja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa.


Svečano euharistijsko slavlje s početkom u 10.30 sati predslavio je vrhbosanski nadbiskup i metropolit Vinko kardinal Puljić, u koncelebraciji mons. dr. Pave Jurišića postulatora kauze sluge Božjega Stadlera, župnika preč. Ivana Lenića organizatora ove proslave, i još nekoliko svećenika iz okolnih župa u Slavonskom Brdu i s druge strane Save. Uz nazočnost velikog broja župljana sv. misi i proslavi spomendana sluge Božjega pridružile su se sestre Služavke Maloga Isusa predvođene vrhovnom glavaricom Družbe s. M. Radoslavom Radek, provincijskim glavaricama s. M. Admiratom Lučić i s. M. Katarinom Penić-Sirak te zamjenicom provincijske glavarice splitske provincije s. M. Eduardom Marić.

Ovom hodočašću pridružio se veliki broj Prijatelja Maloga Isusa i vjernika iz župe Voćin sa sestrama koje djeluju u toj župi.

Na kraju euharistijskog slavlja slijedio je „krsni ophod“ u župnu crkvu sa spomen krštenjem i molitvom za proglašenje blaženim sluge Božjega nadbiskupa Stadlera.

Ovo je bila i prigoda za osobnu molitvu jubilejskog oprosta, jer je župna crkva Gospe Brze Pomoći kroz cijelu Svetu godinu i „oprosna crkva“.

Nakon svečanog i zahvalnog euharistijskog slavlja te osobne molitve u ovoj crkvi gdje je prije 173. godine kršten nadbiskup Stadler, časna majka s. Radoslava sa sestrama i dr. sc. Agnezom Szabo posjetila je Stadlerov trg gdje je zapalila svijeću i uputila molitvu Utemeljitelju Družbe. Sa Stadlerovog trga uputile su se u posjetu sestrama sarajevske provincije koje djeluju u Brodskom Vinogorju. Kod sestara bile su ugošćene za stolom lomeći kruh i sestrinsku riječ, kako je to i za svojim stolom činio sluga Božji i Utemeljitelj Družbe Josip Stadler.

U ovoj Svetoj godini milosrđa neka primjer svetog i kreposnog života nadbiskupa Stadlera bude svima poticaj na sveto življenje i milosrdno služenje Isusovoj najmanjoj braći.

Slugo Božji nadbiskupe Stadleru, sretan ti dragi Rođendan! Zagovaraj nas u nebu kod Božanskog Djeteta Isusa i nebeske Majke Marije. (s.am)

  Vijesti - Sve