Sluzi Božjem za rođendan

Sluzi Božjem za rođendan

Nedelja, 24. 1. 2016.

Spomen 173. rođendana sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa proslavljen je u nedjelju 24. siječnja u župi Lug Brankovići kod Žepča . Program su pripremili Prijatelji Malog Isusa predvođeni s. Marinelom Zeko.


Program obilježavanja spomen rođendana započeo je u župnoj crkvi misnim slavljem kojeg je slavio župnik vlč. Franjo Ivandić. Na početku misnog slavlja župnik Franjo u kratkim crtama progovorio je o svetom i požrtvornom životu sluge Božjega. Potom su Prijatelji Malog Isusa kroz slikoviti prikaz izrekli i prikazali krepostan i svet život ovog sluge Božjega.

O njegovom milosrdnom srcu koji nam je ostavio divan primjer i svjedočanstvo života u milosrđu prema bližnjima. Bio je lijek mnogih duša kako u materijalnom tako i u duhovnom smislu. Taj lijek zove se ljubav. Sluga Božji Stadler sam je govorio «Lijek našim dušama, srcu i našem vremenu jest ljubav, koja je dragulj. Tko ne ljubi taj i ne čini dobro».

Misno slavlje pjevanjem i sviranjem uzveličao je župni dječji zbor.

Program je završen molitvom za proglašenje blaženim sluge Božjega. Na koncu misnog slavlja prijatelji Malog Isusa podijelili su vjernicima glasnik "Stadler" kako bi se vjernici još više upoznali s likom nadbiskupa Stadlera.

s. Marinela Zeko

  Vijesti - Sve