Proslavljena Gospa Lurdska - 25. svjetski Dan bolesnika – u Domu sv. Josip u Vitezu

Proslavljena Gospa Lurdska - 25. svjetski Dan bolesnika – u Domu sv. Josip u Vitezu

Nedelja, 12. 2. 2017.

{image:3:medium}U povodu svjetskog dana bolesnika i spomen-dana Gospe Lurdske u našem Domu sv. Josip u Vitezu slavili smo trodnevnicu jer je ove godine jubilarni dan posvećen bolesnima i medicinskom osoblju. Prije sv. mise molili smo molitve Gospi i častili je pjesmama s molitvom svete krunice. 

Prvi dan trodnevnice misno slavlje s prigodnom propovijedi predslavio je vlč. Anto Dominković - župnik iz župe Crkvica u Zenici. Drugi dan miano slavlje predslavio je vlč. Ivan Lovrić - ravnatelj KŠC „sv.Pavao“ Zenica, a treći dan vlč. Pavo Šekerija i vlč. Đuro – odgojitelji u Travničkom sjemeništu. Misno slavlje trećega dana u čast Gospi Ludskoj uveličali su molitvom i prisutnošću sjemeništarci iz Travnika u pratnji odgojitelja.
Na Dan Gospe Lurdske slavlje smo započeli duhovno meditativnim programom sa stanarima i osobljem Doma, rodbinom stanara i većim brojem župljana župe sv. Juraja u Vitezu. Kroz to vrijeme bila je mogućnost pristupiti sakramentu sv. Ispovijedi. Nakon duhovno-meditativnog programa slijedilo je misno slavlje koje je predvodio fra Velimir Bavrka - župnik župe Vitez u koncelebraciji sa vlč. Jakovom Kajinićem - duhovnikom Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.
Fra Velimir je u kratkom nagovoru na početku sv. mise rekao: ,,Svatko od nas ima svoju ranu, ovaj dom je mjesto mira, mjesto vidljivih rana, ali rana koje mogu zacijeliti. Bog stavlja i skida zavoje naših rana. Isus ih liječi, povija, zacjeljuje, ali samo onoliko koliko mu dopustimo da uđe u naš život, i našu svakodnevnicu. Povjerimo svoje rane, preko naše drage Gospe, k Isusu. Imajmo vjere u Isusa!“
Poslije Evanđelja uslijedile su prigodne molitve i sakrament Bolesničkog pomazanja. Na ožarenim licima svakog bolesnika, a svi smo to, osjetila se radost Isusova ,, dodira“.
Neka Gospa Lurdska prati svojim Majčinskim zagovorom sve naše bolesne na duši i tijelu, da po služenju Isusovim patnicima uzmognemo biti  one koji uvijek donose ,,pravi lijek“.
Sestra Rafaela Ivić
  Vijesti - Sve