Proslavljena svetkovina sv. arkanđela Rafaela i 126. rođendan utemeljenja Družbe

Proslavljena svetkovina sv. arkanđela Rafaela i 126. rođendan utemeljenja Družbe

Srijeda, 26. 10. 2016.

U generalnoj kući Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Zagrebu, 24. listopada svečano je proslavljena svetkovina sv. arkanđela Rafaela, 126. obljetnica utemeljenja Družbe i 35. godišnjica otvaranja četvrte generalne kuće Družbe.

Svečano euharistijsko slavlje predslavio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan u koncelebraciji fra Branka Lovrića gvardijana samostana franjevaca glagoljaša na Ksaveru.
Zajednici sestara koje djeluju u Generalnoj kući  pridružio se s provincijskom glavaricom s. M. Petrom Marjanović veći broj sestara Zagrebačke provincije koje djeluju u Zagrebu i Samoboru te sestre iz Sarajevske provincije koje djeluju u Remetama i sestre novakinje s Kraljevca s učiteljicom s. M. Genovevom Rajić. Slavlju su se pridružile sestre franjevke Krista Kralja iz samostana sv. Franje na Ksaveru i na Prekrižju i dr. Agneza Szabo. U asistenciji kod euharistijskog slavlja su bili bogoslovi  franjevci glagoljaši fra Mirko Mišković i fra Dario Mican.
Na početku misnog slavlja vojni ordinarij mons. Jure je časnoj majci s. M. Radoslavi Radek zahvalio na pozivu da predslavi euharistiju na ovaj veliki dan Družbe. Čestitao je svim sestrama svetkovinu sv. Rafaela i dan utemeljenja Družbe kao i 35. godišnjicu djelovanja sestara u ovoj generalnoj kući.
Prigodnu homiliju Biskup je temeljio na Božjoj riječi koja je navještena iz Tobijne knjige, iz knjige Otkrivenja i iz Ivanova evanđelja koje govori o susretu Isusa i Natanaela.
Sveto misno slavlje sestre su obogatile skladnim pjevanjem dajući hvalu Bogu i sv. Rafaelu koji prati njihovu Družbu i njihovo poslanje na putu povijesti stoljeća drugog.
Po završetku euharistijske gozbe slavlje je nastavljeno kod obiteljskog stola uz riječi dobrodošlice koje je časna majka s. Radoslava uputila svim gostima. Lomljenjem kruha, dijeljenjem bratske riječi i pjesmom srca dozivana je povijest početka života Družbe kojoj je se uvijek s radošću veselio otac Utemeljitelj sluga Božji nadbiskup Josip Stadler. Svi nazočni su poželjeli da ovakvih i sličnih susreta bude više u ovom lijepom Ksaverskom perivoju.
Sveti arkanđele Rafaele, zagovaraj kod nebeskoga Oca sve sestre Služavke Maloga Isusa, sestre novakinje i kandidatice. Sve njihove molitve milostvo nosi pred lice Svevišnjega. Prati ih na putu služenja malenima ovoga vremena i svijeta. Budi njihov štit u svim nesigurnostima, lijek u svim bolestima, snaga na svim putovanjima ovozemaljskog života. (s.am)
  Vijesti - Sve