Prozor – XVI. Festival duhovne glazbe „Djeca pjevaju Isusu“

Prozor – XVI. Festival duhovne glazbe „Djeca pjevaju Isusu“

Subota, 25. 6. 2022.

U petak 24. lipnja 2022., na blagdan Presvetog Srca Isusova i u povodu patrona župe održan je na trgu Sluge Božjega dr. Josipa Stadlera u Prozoru šesnaesti po redu festival duhovne glazbe pod nazivom „Djeca pjevaju Isusu“. U Prozoru je Festival duhovne glazbe postala tradicija. Već šesnaestu godinu za redom, prigodom patrona župe Presvetog Srca Isusova, u Prozoru se održava festival duhovne glazbe. Organizatori festivala su župnik preč. Marko Tomić, kapelan vlč. Josip Antukić i s. M. Marinela Zeko koja je duže vrijeme pripremala djecu za ovaj festival. Djeca su redovito dolazila na probu i uvježbavala skladbe za natjecanje. Uz djecu koja su nastupala, na sceni su bili i mladi koji su svirali natjecateljima, a to su: Katarina Zadro, Antea Petrović i Mile Krešo koji svake nedjelje sviraju na nedjeljnoj misi mladih.

Prije održavanja festivala slavljena je sveta misa koju je predslavio kapelan vlč Josip Antukić. Misnik je u svojoj nadahnutoj propovijedi približio milosrdno Srce Isusovo djeci i njihovim roditeljima koji su do posljednjeg mjesta ispunili prozorsku crkvu. Iza popričesne molitve kapelan vlč. Josip je pozvao svu djecu ispred oltara na blagoslov. Za vrijeme svete mise pjevao je dječji zbor pod vodstvom s. Marinele.

Program festivala je započeo na trgu Sluge Božjega dr. Josipa Stadlera u 18 sati pozdravnim govorom voditeljica Ružice Zadrić i Josipe Babić. U natjecateljskom djelu programa festivala izvedeno je šesnaest pjesama. Voditeljice su pozvale prošlogodišnju pobjednicu festivala Manuelu Ćurić da otpjeva pobjedničku pjesmu pod nazivom „O ti cijeno neprocjenjiva“ Iza toga predstavljeni su i članovi stručnog žirija gđica Ana Topić magistrica glazbene umjetnosti,  gđa Vesna Beljo profesorica u srednjoj školi, Jana Vlajčić, Ivana Topić i Iva Glibo koje su aktivne članice zbora mladih i velikog mješovitog crkvenog zbora.

Publika, koja je ispunila Stadlerov Trg, uživala je u izvedbama djece kako one predškolskog uzrasta tako i osnovaca. Nakon  izvedenih svih šesnaest skladbi članovi žirija su se povukli kako bi usuglasili svoje ocjene i kako bi proglasili pobjednike. Za to vrijeme u revijalnom programu nastupili su mladi koji svake nedjelje sviraju i pjevaju na nedjeljnim misama: Katarina Zadro, Ružica Zadrić, Ana Markešić, Manuela Ćurić, Sara Jelić i Antea Petrović.

Nakon vijećanja stručnog žirija voditeljice su na pozornicu pozvale s. Marinelu Zeko da svim izvođačima uruči zahvalnice. Nakon toga, članica stručnog žirija magistirica Ana Topić proglasila je pobjednike: četvrto mjesto zauzela je djevojčica Petra Krešo koja je otpjevala pjesmu „Gospode trebam te…“, treće mjesto zauzela je Josipa Bošnjak Šudić koja se predstavila pjesmom „Hvalospjev Stvoritelju..“, drugo mjesto zauzela je djevojčica Sara Juričević koja je otpjevala pjesmu !Isuse, Isuse…“, a pobjednica ovogodišnjeg festivala je Petra Križanac koja je izvela pjesmu „Dubine…“. Potom je kapelan Antukić uručio pobjednicima novčane nagrade koje je osigurao župnik preč. Marko.

Ovogodišnji program festivala završen je izvedbom pobjedničke pjesme „Dubine“ u izvedbi Petre Križanac.

Za vrijeme cijelog festivala, na radost okupljene djece kojih je bilo lijepo vidjeti na Stadlerovom Trgu, Prijateljice Maloga Isusa Ljilja Zelenika i Ana Biloš razveseljavale su nazočne palačinkama s nutelom, a organizator tog lijepog iznenađenja je župni ured Prozor.

s. M. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve