Prvi rođendan Centra za život u Splitu

Prvi rođendan Centra za život u Splitu

Petak, 2. 7. 2021.

Obilježavanje i proslava 1. rođendana Centra za život u Splitu prethodilo je Jerihonsko bdijenje za nerođene i grad Split u crkvici sv. Trojice na Poljudu u Splitu od 14. do 21. lipnja 2021. godine. Sve se odvijalo u organizaciji Centra pod stručnom palicom koordinatorice gđe Marije Kulazo Sošić i suradnica. 


Kroz Euharistijsko klanjanje u danjim i noćnim satima te svakodnevnim sv. Misama redovito su sudjelovali i naši članovi Društva PMI-a sa splitskog Pojišana,  sv. Križa i Omiša. Na sam dan rođendana Centra gđa. Marija pozvala je suradnike, volontere, podupiratelje  molitvom i drugim oblicima pomoći, dobročinitelje, djecu i roditelje, sestre Služavke malog Isusa koje su ih udomile po uzoru svog Utemeljitelja sluge Božjeg Josipa Stadlera na slavu Malom Isusu. Želja i nakana bila je podijeliti radost prve godine djelovanja u splitskom Varošu na terasi i prostorijama Centra. Za podršku i dijeljenje radosne zahvalnosti došli su i predstavnici iz središnjeg Centra iz Zagreba.

Evo dio teksta kojim je koordinatorica uvela otvaranje druženja i blagoslovne molitve:

„Zahvalni Gospodinu  na protekloj milosnoj godini, prepunoj plodova, suza, radosti, svjedočanstava, providnosti, novih projekata, dječice spašene, novih volontera koji žele izgrađivati kulturu života u našem gradu…slavimo 1. rođendan Centra za život u Splitu. Hvala svima vama koji ste utkali svoje molitve, prikazivali žrtve, dali svoje vrijeme, talente, struku, koji ste uložili materijalna sredstva u apostolat za život. Nadasve HVALA dragom Bogu koji vodi ovaj projekt, krijepi nas i daje snage za nastavak borbe za svaki začeti ljudski život i širenje kulture života…“ Nadalje istaknula je gđa Marija zahvalnost sestrama Služavkama malog Isusa koje su udomile Centar i potpora su molitveno kao i  plemenitim podrškama. Od sestara nazočna je bila provincijska glavarica s. M. Terezija Pervan, savjetnice s.  M. Marcela Žolo i s. M. Brigita Rojnica, zatim s. M. Milana Žegarac i s. M. Dolores Brkić. Centar je prohodao i progovorio , te  svi dalje nastavimo pomagati rast i napredak u dobi, mudrosti i milosti.

Prilog o proslavi PRVOG ROĐENDANA CENTRA ZA ŽIVOT U SPLITU  bio je u TV emisiji RADOSNA VIJEST  i objavljen na Fejsu 40 dana za život ( možete vidjeti OVDJE.)

 s. M. Dolores Brkić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve