Prvopričesnici iz župe Prozor za misije

Prvopričesnici iz župe Prozor za misije

Četvrtak, 4. 6. 2020.

U nedjelju 31. svibnja 2020. na svetkovinu Duhova u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru bilo je svečano. Za vrijeme pučke svete mise prvu svetu pričest u prisutnosti svojih roditelja i rodbine primilo je trideset i dvoje prvopričesnika.

 Svečanu svetu misu predslavio je župnik i prozorski dekan preč. Marko Tomić uz koncelebraciju vlč. Ivana Bošnjaka i đakona Josipa Antukić. Misno slavlje upotpunili su sami prvopričesnici molitvom, pjesmom a ponajviše svojom radošću kojom su zazvali milost Božju.

 Radost ovog dana doprinijeli su i prošlogodišnji prvopričesnici koji su za ovu prigodu odjenuli narodnu nošnju, te čitali misna čitanja, molitvu vjernika i svečani prinos darova. Župnik Tomić u svojoj propovijedi zamolio je prvopričesnike da ovaj trenutak pamte kroz život kao početak prijateljstva s Isusom Kristom. Također je zamolio roditelje da ovoj djeci budu pravi roditelji koji će ih odgajati primjerom učeći ih u vjeri ponajviše prema Bogu i crkvi. Da bi liturgija bila još svečanija tome je doprinio zbor mladih pod vodstvom s. Marinele Zeko koja je i pripremala djecu za prvu svetu pričest.

U pripremi za prvu svetu pričest djeca su svojim odricanjem pokazala blizinu prema misijama. U korizmi sve do prve svete pričesti djeca su skupljala svoje milodare za  misije pod geslom Prozor za prozor. O čemu se radi. Na Haitiju djeluju sestre Služavke Maloga Isusa više od šest godina. Osim druge pomoći koje pružaju na različite načine ukazala se i potreba da se izgradi jedna kapela. Prvopričesnici su odlučili da oni svojim darovima mogu darovati jedan prozor. Svoje darove donijeli su u crkvu. Ovo nije prva akcija gdje sudjeluju za misije. Kroz godinu dana bude ih više. Ovo može biti svima nama poticaj.

s. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve