Putujuća izložba o sluzi Božjem Josipu Stadleru

Putujuća izložba o sluzi Božjem Josipu Stadleru

Nedelja, 20. 5. 2018.

Na svetkovinu  Duhova, 20. svibnja 2018., u samostanu „Betlehem“ na Kraljevcu  upriličeno je svečano otvorenje putujuće izložbe o sluzi Božjem Josipu Stadleru. U 14 sati u samostanskoj kapeli sv. Misu je slavio fra Nikica  Ajdučić, župnik župe Majke Božje Lurdske  i duhovnik  zajednice  Vjera i Svjetlo,  koja je i ove godine  na današnji dan obilježila godišnji susret i druženje na  Kraljevcu.


Vjerujemo da je  Bog u  svojoj ljubavi i providnosti tako htio da se baš na dan kada slavimo svetkovinu Duhova ostvari i otvorenje izložbe i susret „zajednice“ Vjera i Svjetlo, znajući  koliko je sluga Božji Josip Stadler volio i želio pomoći osobama s posebnim potrebama. Na sv. Misi i otvorenju izložbe prisustvovali su prijatelji Maloga Isusa iz župe Stenjevec s njihovom voditeljicom s. Imakulatom Lukač. Nakon sv. Mise održan je prigodni program za otvorenje izložbe  koji je vodila s. Irena Olujević, članica zajednice  „Betlehem“ , a prigodni recital autorice Nedjeljke Andrić izvele su sestre novakinje  prve i druge godine novicijata:  s. M. Pia Pilić, s. M. Zrinka Šutalo, s. M. Snježana Bjelobrk i s. M. Nikolina Džavić. Svojim glasovima uzveličale su program prigodnim pjesmama sestre novakinje i s. M. Mihaela Vuković,  članica zajednice „ Betlehem“ pod vodstvom s. M. Irene Olujević.  Izložbu je otvorila  Vrhovna poglavarica Družbe s. M. Radoslava Radek, a prisutne su bile i sestre iz drugih obližnjih zajednica na čelu s provincijskom glavaricom s. M. Petrom Marjanović. Nakon  otvorenja izložbe bilo  je druženje u dvorištu samostana.

Hvala svima koji su došli i uzveličali ovaj događaj. Posebno hvala dragom Bogu bez koga ništa ne bi ni bilo.

Kratke napomene:

Vjera i svjetlo je međunarodni pokret, koji su utemeljili Jean Vanier i Marie-Hélène Mathieu.

Pokret je rođen iz želje da pomogne osobi s mentalnim hendikepom i njezinoj obitelji da pronađu svoje mjesto u Crkvi i društvu. U Hrvatskoj je sjeme Vjere i svjetla zasađeno 1993. god. Danas djeluje preko 20 priznatih zajednica.

Putujuća izložba sluge Božjeg Josipa Stadlera je  inicijativa Društva  prijatelja Malog Isusa, sastoji se od 100 fotografija koje prikazuju život i djelovanje prvog Vrhbosanskog  Nadbiskupa i Utemeljitelja družbe sestara Služavki Malog Isusa.

 Izložbu  je moguće pogledati svaki dan od 20.5. do 30.5. na adresi:  Samostan sestara Služavki malog Isusa „ Betlehem“ Kraljevec  89.

                                s.M. Nikolina Džavić, novakinja

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve