Radost se dijeljenjem množi

Radost se dijeljenjem množi

Ponedjeljak, 21. 10. 2019.

Potaknuti trajnim pozivom u Crkvi na djela milosrđa, a u želji da damo još i više,  Prijatelji Malog Isusa iz Nove vesi su se 21. listopada 2019. , sa župnikom vlč. Ivanom Lastovčićem, ujedno i članom DPMI, uputili u Centar za rehabilitaciju, pri Centru za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ u Zagrebu. Dočekala nas je uvijek vedra i nasmijana ravnateljica gospođa Ivančica i njena suradnica iz Centra u Ilici gospođa Sunčica. Centar je ove godine proslavio 70 godina rada, upoznati smo sa tim teškim i mukotrpnim radom sa njihovim štićenicima. Štićenika na području grada Zagreba ima nešto više od 600, a zaposlenih i volontera oko 200-tinjak. Rade na više područnih ureda: Orlovac, Ilica, Sloboština, Nehajska…


Dočekali su nas  s velikim veseljem i nestrpljenjem. Iskrice iz njihovih širom otvorenih očiju su prema nama bile uprte s jednim pitanjem - što će se sad dogoditi ?!....a dogodila se radost, povezanost i ljubav !!!

Prijateljima se pridružio i bogoslov Višeslav Foretić  te je s našom simpatičnom, nadamo se jednog dana i članicom, Tihanom Kišićek uz pjesmu na gitari otpočeo susret. Pjesme su se nizale, veselilo se i plesalo. Sestra Marta nas je sve učila izvoditi znakovne pokrete kroz pjesmu,  radost je bila beskrajna, a najveća napetost je bila za vrijeme kviza koji je pripremila animatorica Sandra. Svi su se trudili oko odgovora, ali pobjedu je odnio Gogo. Naš vlč. Lastovčić je bio „semafor i žiri“. Uručena je glavna nagrada, velika čokolada i veselju nije bilo kraja. Pjesmom smo nastavili susret koji se, kao i svaki puta, prebrzo završio. Na odlasku uz pozdrave, pokoju suzicu i obavezno…vidimo se! Prijatelji Malog Isusa odlučili su pohoditi još neku od ustanova tog Centra.

Živimo u velikom gradu, a tako smo udaljeni jedni od drugih, štićenici tog Centra su osobe koje susrećemo svaki dan, nekad su sami, nekad u pratnji, ponekad prođemo pored njih i ne primijetimo ih, a toliko iskrene ljubavi, povjerenja je u njima. Njima je potrebno tako malo, samo jedan široki osmjeh!

Živio Mali Isus!

Sandra Šulj
Župa sv. Ivana Krstitelja, Zagreb

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve