Radost zajedništva Služavki Maloga Isusa i sestara Služavki Kristovih

Radost zajedništva Služavki Maloga Isusa i sestara Služavki Kristovih

Petak, 25. 11. 2022.

Nakon 50 godina radost zajedništva doživjele smo obostrano, Služavke Kristove i mi Služavke Malog Isusa, u njemačkom mjestu Königsbrunn, svojevrsnom predgrađu bavarskog grada Augsburga, gdje je sjedište Vrhovne uprave sestara Služavki Kristovih. Sestre Služavke Kristove su 19. studenoga 2022. godine slavile zlatni jubilej osnutka Družbe. Prije pedeset godina započele su svoje djelovanje u Njemačkoj. Djelo Stadlerovo nastavlja se i u ovoj Družbi, koja ima istu karizmu kao i mi, Služavke Malog Isusa, služiti i ljubiti u Isusovoj najmanjoj braći i sestrama, tamo gdje nas Božja providnost šalje. I ovdje je providnost na djelu preko dobrog Augsburškog biskupa mons. Josefa Stimpflea koji je prihvatio sestre kako bi mogle nastaviti živjeti po karizmi svoje prvotne Družbe osnovane 24. listopada 1890. godine. te u bazilici svete Marije Velike u Rimu pred jaslicama iz Betlehema dobio nadahnuće da sestre dobiju naziv Služavke Kristove. Biskup mons. Josef  Stimpfle i nadbiskup mons. Josip Stadler osobe su srca i ljubavi za najpotrebnije i najmanje koji su potrebni topline i dobrote sestara.  

U radosnom slavlju i zajedništvu sestara nazočile su sestre iz Provincije sv. Josipa iz Splita: s. Terezija Pervan, provincijska glavarica, s. Fanita Jukić, provincijska savjetnica i s. Salutarija Đula provincijska ekonoma te sestre iz sarajevske Provincije s. Marija Filipović i s. Edita Perić. Radost je bila velika kroz zajedničku molitvu, druženje kod stola, međusobno darivanje, razgovor, pjesmu i veselje. Osjećale su se emocije, a u očima i srcu zatitrala je radost.

Zahvaljujemo od srca sestrama Služavkama Kristovim na čelu s časnom Majkom s. Emanuelom Nikolić na lijepom, srdačnom i sestrinskom dočeku i zajedništvu. Ulaskom u samostan sestara koji je posvećen sv. Josipu osjećali smo se kao doma. Osjetile smo duh Stadlerov koji kroz sliku i riječ živi u sestrama. Pjevale su se pjesme koje su bile najmilije Utemeljitelju i prepričavali događaji iz života sestara. Obogaćene ovim susretom sretno smo se vratile u Domovinu, ispraćene od sestara s pozivom da nam dođi što prije u uzvratni posjet u Split.

Neka živi Krist kralj, neka živi Mali Isus u Služavkama Kristovim i u Služavkama Malog Isusa.

s. Terezija Pervan

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve