Rafaelovo u Stenjevcu

Rafaelovo u Stenjevcu

Subota, 24. 10. 2020.

2020. godina je svima nama donijela nesigurnost, neizvjesnost, strah izazvan prvenstveno pandemijom korona virusa, a nama u Zagrebu dodatno i potresom.

Prijatelji Malog Isusa - Stenjevec prošle 2019.godine ni svjesni budućih događanja, na jednom od zajedničkih susreta donijeli smo odluku o načinu obilježavanja Dana utemeljenja Družbe Služavki Maloga Isusa tj. 24. listopad, jer se slavi 130-obljetnica. Prema starom kalendaru 24. listopad je dan kad slavljen sv. arkanđeo Rafael, pod čijom zaštitom sestre djeluju. Za početak smo odmah tog datuma upisali misnu nakanu za sve SMI-a i pokojne članice i čekali pogodnije vrijeme za još nešto drugo. Dočekali smo! U skladu s težnjom i poticajem Vijeća za PMI-a zagrebačke provincije u našu svakodnevicu i obitelji smo uključili molitvu sv. Rafaela, čitanje knjige Tobijine. 
Uoči proslave blagdana sv. Rafaela organizirali smo molitvenu trodnevnicu gdje smo nakon večernje mise zajedno s župljanima molili za duhovnu snagu sestara i nova duhovna zvanja. PMI-a koji nisu mogli sudjelovati na misi dobivenu trodnevnicu su molili kod kuće u obitelji.

Proslava samog blagdana proslavljena je pod večernjom misom u našem Gospinu parku, gdje se bez obzira na kišu uz PMI-a okupilo dosta vjernika. Sva misna slavlja su kod nas u Gospinom parku radi oštećenja na crkvi kao posljedice potresa i radi epidemioloških mjera. Prije svete mise s obzirom da smo u listopadu počeli smo s krunicom u čast Majci Božjoj, koju je započela s. Imakulata Lukač. Misno slavlje predvođeno župnim vikarom Markom Dominićem prikazano je za SMI-a da ih Bog vodi i krijepi u njihovoj odgovornoj službi, a pokojnim članicama udijeli život vječni. Posebno ističem u molitvu vjernika gdje smo se posebno molili, zahvaljivali za SMI-a, a izrekla ju je najmlađa članica PMI-a, Paticia Gojani.

Na kraju vjerujemo da je sv. arkanđeo Rafael prinio sve naše molitve za SMI-a pred lice Gospodnje.
Gospodine po svom sinu Malom Isusu kojemu ove Službenice već 130. godina služe, blagoslovi njihov daljnji rad svakim blagoslovom! 
U čvrstoj vjeri nadamo se da ćemo slijedeću obljetnicu SMI-a proslaviti u radosti, veselju, bez distance, bez maski i uvijek pozitivni u svojim crkvama. 

PMI- Stenjevec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve