Rast u spoznaji, zajedništvu i ljubavi

Rast u spoznaji, zajedništvu i ljubavi

Nedelja, 23. 4. 2017.

I gle, četiri učenice od Služavki Malog Isusa, toga istoga dana putovale su u mjesto koje se zove Kloštar Podravski, udaljeno od Zagreba 120 km. Razgovarale su međusobno o svemu što se dogodilo. I tako su razgovarale i raspravljale, među ostalim i Isus je bio njihova tema. U ovim riječima očituje se nekako podudarnost s Matejevim biblijskim tekstom u kojem opisuje put u Emaus. Posjet sestrama koje pastoralno djeluju u Kloštru Podravskom i Pitomači te formativni susret sestara juniorki pod vodstvom s. M. Viktorije Predragović obilježio je prve dane uskrsnog tjedna. Sestre, koje su rodom iz Podravine, posjetile su svoje roditelje i čestitale Uskrs. 


Rast u spoznaji pod vodstvom Duha Svetoga u suradnji sa s. M. Viktorijom i vlč. Ivicom Bačanijem, župnikom u Virju odvijao se na temu oprosta i opraštanja. Bog je onaj koji oprašta i daje milost poniznom čovjeku da može oprostiti. Žene su one koje su prve primile vijest o uskrsnuću, a zašto? Jer su išle Gospodinu iskazati ljubav. One se nisu nadale uskrsnuću nego su zbog ljubavi prema Gospodinu prve otišle vidjeti grob. „Nije ih vodio razum, vodilo ih je srce“, riječi su kojima je vlč. Ivica potaknuo i ohrabrio sestre u njihovu posvećenju za Gospodina.

Rast u zajedništvu bio je pojačan prepričavanjem zgodâi nezgodâiz priprema za slavlje otajstava Velikog tjedna i Uskrsa. Ozračje opuštenosti i smijeha i boravak u prirodi kojom teče rijeka Drava doprinosili su rastu u međusobnom zajedništvu.

Obogaćene i osvježene spoznajom o vlastitom posvećenju i opredjeljenju za radikalno nasljedovanje Gospodina, nove i ojačane mostovima zajedništva, a motivirane uskrslom Ljubavi dobile su polet za ustrajan hod za Gospodinom. On je koračao tlom Getsemanija, zatim  Golgote,  završio tijelom u Josipovu vrtu s grobom odakle je pobjednički ustao, obradovao učenike i ujedinio ih u ljubavi. Po Njegovoj ljubavi i mi rastemo u zajedništvu s njim i međusobno.

  Vijesti - Sve