SUSRET ZA MLADE

SUSRET ZA MLADE

Nedelja, 23. 4. 2017.

Tema: „Prava ljubav“
Gromiljak, 23. travnja 2017.

U Kući Navještenja na Gromiljaku u nedjelju, 23. travnja 2017., Ivan Klarić i Monika Stanić, održali su katehezu za mlade župe Gromiljak u sklopu priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se ove godine održati u gradu Vukovaru 29. i 30. travnja, pod geslom „Krist, nada naša“.


Susret je započeo prigodnom molitvom nakon koje je uslijedilo kratko razmišljanje o pravoj ljubavi. Voditelji susreta govoreći o ljubavi istakli su razlike između zaljubljenosti i onoga što nazivamo ljubavlju. Naznačili su kako uočiti prolaznost zaljubljenosti u odnosu na trajnost ljubavi, što je potrebno za ljubav, koje su prepreke za pravu ljubav te kakva je to Božja ljubav – možemo li ju uzvratiti. Svoje izlaganje su zaključile riječima iz Svetog Pisma “Bog je ljubav, i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog u njemu”. ( 1 Iv 4, 16)

U nastavku je uslijedio rad u skupinama, a svaka skupina je dobila zaseban zadatak da odgovori što je ljubav, što je potrebno za ljubav i što se protivi ljubavi.

Mladi su iznijeli svoja razmišljanja istaknuvši da je Bog ljubav i izvor prave ljubavi te da nas upravo ta ljubav potiče ljubiti Boga i bližnjega. Ljubav je izbor, ljubav je odluka- kazali su mladi.  Da bismo ostali u ljubavi potrebna je molitva, iskrenost, vjernost, razumijevanje,  praštanje i svakodnevno darivanje. No, ono što se protivi ljubavi je sebičnost, neiskrenost, zavist, prevara te grijeh koji nas udaljuje od Boga i voljenih osoba.

Za kraj samog susreta kao molitveno-meditativni završetak, mladi su svoje molitve uputili Bogu zahvaljujući mu na daru bezuvjetne ljubavi koju ima prema nama.

s.M.P.

  Vijesti - Sve