Redovničko slavlje u „Kući Djeteta Isusa“

Redovničko slavlje u „Kući Djeteta Isusa“

Nedelja, 14. 8. 2011.

„Evo me Gospodine, pozvao si me“


LIVNO: Nakon duhovnih vježbi koje je u Livnu u „Kući Djeteta Isusa“ predvodio fra Ante Vuk Buljan, od 7. do 14. kolovoza, proslavili smo ulazak u prvu godinu novicijata postulantice Silvije Erceg i obnavljanje privremenih zavjeta s. M. Matee Krstičević. Misno slavlje je predvodio i propovijedao fra Ante Vuk. U ime časne majke s. Marije-Ane Kustura bila je prisutna s. Anemarie Radan.


U zajedništvu sa sestrama i rodbinom, okruženi Božjim darom ljepote prirode, u svakom trenutku moglo se udahnuti djelić ljepote koja je krasila i oplemenjivala ovaj dan kada dva mlada života spremno odgovaraju na Božji poziv: „Evo me Gospodine, pozvao si me“.

Kao što je na misnom slavlju u svojoj propovijedi istaknuo fra Vuk, danas je problem kada netko želi odgovoriti na Božji poziv. Želi li čovjek biti bilo što drugo u svom životu, to ne predstavlja nikakav problem, ali ako želi slijediti Krista, to je problem, jer Krist je uvijek predstavljao i predstavljat će problem. Slijediti Krista znači slijediti neprihvaćenost, progonjenost, nerazumijevanje. Kristovo kraljevstvo je u znaku križa i On je zajamčio da će i nama biti kao i Njemu, ali ono što nam je također zajamčio je blaženstvo onih koji Riječ Božju slušaju i čuvaju.
U prihvaćanju Kristova života prihvaćamo biti svjedoci i nositelji Božje ljubavi.

  Vijesti - Sve