Zavjetovanje u Brodskom Vinogorju

Zavjetovanje u Brodskom Vinogorju

Nedelja, 14. 8. 2011.

Zavjetovanje u Brodskom Vinogorju.


BRODSKO VINOGORJE: U nedjelju, 14. kolovoza, po prvi put u župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju, svoje redovničke zavjete položile su sestre Sarajevske provincije. Svečano euharistijsko slavlje i obrede zavjetovanja i ulazak u novicijat predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić. Uz domaćeg župnika Pavla Madžarevića suslavilo je više svećenika među kojima vicerektor Papinskog hrvatskog zavoda u Rimu don Željko Majić koji je od 6. do 13. kolovoza u samostanu Sestara Služavki Malog Isusa predvodio duhovnu obnovu. 


Prve zavjete položila je s. Stana Matić, vječne s. Ana Uložnik i Marina Perić. S. Marinela Zeko obnovila je svoju vjernost Gospodinu za 25 godina redovništva, a Jelena Jovanović pristupila je u novicijat.

„Poput Samuela i vi ste odgovorile na Božji poziv, koji je kroz formaciju u vašoj zajednici rastao i donosio plodove”, kazao je na početku nadbiskup Srakić te potaknuo sestre da se trude Božji glas uvijek prepoznati u daljnjem života, napose onda kada to bude teško. Okupljenoj zajednici među kojima su uz domaće vjernike i mnogobrojne s. Služavke Malog Isusa bili rodbina i prijatelji sestara slavljenica, nadbiskup je u propovjedi pojasnio kako čin odricanja na koje su se sestre odvažile ne znači samouništenje, nego je to čin hrabrosti opredjeljenja za pravi život, na učenje jezika prave ljubavi, Božje ljubavi. Sestrama je zaželio da ono što je Gospodin po njima započeo i dovrši, da Kristova riječ koja izgrađuje ovaj svijet uvijek prebiva u njima kako bi s ljubavlju mogle prilaziti i pomagati svakome čovjeku.

Riječi zahvale uputila je na kraju vrhovna poglavarica Sarajevske provincije s. Admirata Lučić, te u ime Družbe, kao znak zahvale i zajedništva Đakovačko-osječke i Vrhbosanske nadbiskupije, koja ove godine proslavlja 130 godina od svoje ponovne uspostave i imenovanja prvog nadbiskupa Josipa Stadlera, sada sluge Božjega, nadbiskupu Srakiću darovala lik Maloga Isusa koji prikazuje živi plod Stadlerove ljubavi.

  Vijesti - Sve