s. Virgina proslavila 99. rođendan

s. Virgina proslavila 99. rođendan

Nedelja, 11. 3. 2012.

VITEZ: U nedjelju 11. ožujka 2012. godine najstarija sestra sarajevske Provincije Bezgrešnoga Začeća BDM – s. Virgina Ninić proslavila je svoj 99. Rođendan. Slavlje je započelo misnim slavljem koje je u Domu sv. Josipa u Vitezu predvodio mons. Mijo Perić. Misno slavlje su svojim sviranjem i pjevanjem uveličale naše postulantice i kandidatica. Uz stanovnike Dome sv. Josip i sestre naših dviju zajednica u Vitezu na misi su bile nazočne i sestre iz Sarajeva: s. Anđa Vranješ, s. Hinka Rogalo, s. Finka Brajković, s. Emanuela Juričević, s. Ljilja Marinčić, postulantice i kandidatica. 


U svojoj propovijedi mons. Perić je ukazao na ljepotu Bogu posvećenog života, te je izrazio uvjerenje da tu leži tajna sestrinog dugog vijeka.

Nakon misnog slavlja naše najmlađe su odsvirale i otpjevale nekoliko pjesama čiji je tekst i glazbu napisala s. Virgina Ninić. Važno je napomenuti da je povodom ulaska s. Virgine u stotu godinu života preč. Pavao Madžarević izdao nosač zvuka ŽIVIO MALI ISUS koji obuhvaća 25 skladbi čiji je tekst i glazbu napisala s. Virgina. Zahvalne smo Bogu za s. Virginu i za ovaj nosač zvuka njezinih pjesama. Zahvalne smo i preč. Pavlu Madžareviću za ovaj čin ljubavi prema našoj najstarijoj sestri. Neka Božji blagoslov prati našu s. Virginu i sve koji budu slavili Boga po njezinim pjesmama!

  Vijesti - Sve