Sastanak kućnih poglavarica Provincije Bezgrješnog začeća BDM

Sastanak kućnih poglavarica Provincije Bezgrješnog začeća BDM

Ponedjeljak, 8. 6. 2015.

U duhu sestrinstva i zajedničke odgovornosti za dobrobit svake pojedine sestre, Provincije, Družbe i cijele svete Crkve, u ponedjeljak, 8. lipnja 2015., s početkom u 9 sati, u prostoru Utemeljiteljeve spomensobe u Samostanu Egipat, održan je sastanak kućnih poglavarica Provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.


Sastanak je protekao u razmišljanju na temu: Korištenje sredstava društvenog priopćavanja, pod vodstvom predavača navedene teme, p. Marijana Zubaka - CPPS i provincijske glavarice - s. M. Admirate Lučić.

Radom u radionicama i zajedničkim razmišljanjima, na temu susreta, kućne poglavarice dijelile su iskustvo radosnog susreta obogaćenog razmišljanjima i planovima za dobrobit svake osobno, te zajednica koje po milosti Božjoj vode i prate na dobrobit cijele naše drage Družbe i Crkve.

Susret je odisao duhom Godine posvećena života i priprave na jubilej125. obljetnice Družbe te radosnog susreta sa Svetim Ocem Franjom prigodom njegova pohoda Sarajevu.

Nakon sastanka sudjelovale su slavlju svete mise u katedrali i zahvali za milosti koje primamo po sluzi Božjem Stadleru, našem Utemeljitelju. Tu su sestre započele i duhovne vježbe pod vodstvom p. Marijana Zubaka - redovnika svećenika – CPPS, te pošle u naš duhovni centar Kuće Navještenja u Gromiljaku.

s. M. Kristina Adžamić

  Vijesti - Sve