Susret s papom Franjom

Susret s papom Franjom

Srijeda, 10. 6. 2015.

Sa svojim župama u Sarajevu bili su i PMI-a iz svih župa gdje djeluju. Prijatelji malog Isusa iz Šestanovca  poslali su malo izvješće.

Put u Sarajevo organizirala je naša župa Katuni – Kreševo pod duhovnim vodstvom župnika don Mije Grozdanića. Započeli smo s molitvom za Svetog Oca, za sretan i blagoslovljen susret i za sve nas koji smo s oduševljenjem i otvorena srca krenuli na ovo hodočašće. 


Višesatno iščekivanje Papinog dolaska na stadion nikome od nas nije bilo teško, unatoč velikoj vrućini i prethodno neprospavanoj noći na putu. Bili smo ispunjeni ponosom i radošću što smo dio brojnog puka okupljenog u molitvi i zajedništvu. Posebno nam je značilo što smo baš u Sarajevu, gradu koji je doživio patnju i razaranje, imali priliku zajedno s Papom moliti za mir. A mi, Prijateljice  Maloga Isusa, razmjenjivale smo osmijehe i poglede pri svakom spominjanju sluge Božjega Josipa Stadlera koji je značajan u povijesti vrhbosanske nadbiskupije, a i danas nas nadahnjuje na služenje i djelotvornu ljubav.

Tijekom povratka, u autobusu, molili smo Duha Svetoga da nas ovo iskustvo susreta sa Svetim Ocem Franjom duhovno osnaži, obogati i ohrabri kako bismo u našoj svakodnevici bili istinski radosni svjedoci.

Anđelka Čizmić i Marina Rubić, PMI

  Vijesti - Sve