Sastanak sestara predstojnica Provincije BZBDM

Sastanak sestara predstojnica Provincije BZBDM

Petak, 29. 8. 2014.

U Kući Navještenja u Gromiljaku, 29. kolovoza 2014. godine, s početkom u 9 sati, održan je sastanak kućnih poglavarica Provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije. Sastanku su sudjelovale poglavarice svih zajednica u Provinciji s provincijskom glavaricom s. M. Admiratom Lučić i Provincijskim vijećem.


Cilj sastanka bio je čuti poruku pape Franje upućenu redovnicima, prigodom pripreme otvaranja godine posvećenog života, s osvrtom na apostolsku pobudnicu Radost Evanđelja i nedavno održani XIV. provincijski Kapitul, te u zajedništvu s provincijskom glavaricom s. M. Admiratom i provincijskim vijećem podijeliti vizije i planove o životu i djelovanju Provincije u idućem trogodištu.

S. Marijana Mohorić, Družbe sestara Srca Isusova u Rijeci, izlaganjem na temu: „Radost u našim redovničkim zajednicama“ prema porukama pape Franje, osvježila je sastanak sastanak duhom i riječju pape Franje. Za rad u grupama s. Marijana priredila je materijale. 4 skupine s nazivima: pitanja, odgovori, izazovi i motivacija, razmišljale su i razgovarale o redovničkoj radosti.

Poslije razmišljanja i rada u grupama slijedio je susret s provincijskom glavaricom s. M. Admiratom Lučić, koja se u izlaganju osvrnula na temu dana, poruke XIV. provincijskog Kapitula, Papine poruke osobama posvećenog života i život u našim zajednicama.

Susret je završio misnim slavljem u 16:30 sati, kojem je predslavio fra Damir Pavić, župnik u Brestovskom.

s. M. Kristina Adžamić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve