Sastanak sestara pročelnica povjerenstava i sestara vjeroučiteljica

Sastanak sestara pročelnica povjerenstava i sestara vjeroučiteljica

Subota, 30. 8. 2014.

U samostanu Egipat u Sarajevu, 30. kolovoza 2014. godine u 14:15 sati, održan je sastanak sestara pročelnica povjerenstava i sestara vjeroučiteljica s Provincijskom upravom, kako bi zajednički planirali i postavili ciljeve u svezi zajedničkih projekata u tekućoj školskoj godini 2014/2015. Sastanak je animirala i vodila provincijska glavarica s. M. Admirata Lučić.


Nakon molitve, slijedio je pozdrav provincijske glavarice s. M. Admirate i osvrt na godinu posvećenog života koja je pred nama i naši ciljevi i projekti trebaju biti usklađeni s ciljevima i porukama Crkve. Temeljni i glavni cilj svima je živjeti Radost Evanđelja u vlastitom životnom prostoru i prenositi je drugima u zajedništvu sa sestrama.

Najveći dio razgovora prošao je u osvrtu na ustaljene projekte naše provincije BZ BDM, kao što je misijska izložba u Gromiljaku, humanitarni koncert za djecu SDDE u Sarajevu, duhovne obnove za sestre, redovnička formacija, duhovne obnove za djevojke, duhovne obnove za obitelji, devetnica sv. Rafaelu, promoviranje života i djela našeg utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera, …

Sastanak je završio s okvirnim idejama i planovima koje svako povjerenstvo treba doraditi i u sestrinskom zajedništvu ostaviti.

Molitvom zahvale i molbe da svako dobro djelo s Bogom započnu i započeto s Bogom dovrše, sestre su pošle u svoje zajednice.

s.K.A.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve