Susret na Cresu

Susret na Cresu

Utorak, 2. 9. 2014.

Sestre služavke Maloga Isusa iz Gromiljaka uz dugogodišnji rad s mladima, ovoga ljeta uz suradnju s provincijalom franjevaca konvenutalaca fra Josipom Blaževićem iz Zagreba uputili su se u duhovnu avanturu na otoku Cresu gdje su se mogli upoznati sa samostanom sv. Frane te posjetiti i samostan zatvorenoga reda sestara benediktinki .


Mladi su uz vodstvo s. Danice svakoga jutra obasjani suncem uz sv. misu te molitvu časoslova započinjali su svoj dan, te uz kreativan rad po grupama promišljali o raznim životnim te duhovnim temama i na taj način obogatili jedni druge svojim izlaganjem.



Posvjedočili su da su na poseban način doživjeli duboki mir na ovome susretu te se bolje međusobno upoznali i da im je ovaj duhovno rekreacijski susret bio pravi melem za dušu.



Veliko HVALA gvardijanu samostana fra Zdravku Tubi koji je svojom otvorenošću, strpljivošću i ljubaznošću bio na usluzi mladima.



Ovaj put ne bi bio moguć bez pomoći gosp. Joška iz Kaštela te fenomenalnim vozačima: Grgom, Marijem i Željkom koji su nas cijeli putem razveseljavali i nasmijavali.



Na kraju ovoga puta možemo reći da smo “napunili svoje baterije” što smo bili bliže Mladom Suncu s Visine te radosno uskliknuti i reći ŽIVIO MALI ISUS - UVIJEK U NAŠIM SRCIMA i tako ispunjeni krenuti u nove pobjede!



Uvjet ljudske veličine jest Božja blizina.


MIR I DOBRO

  Vijesti - Sve