Šesti dan euharistijskog klanjanja i molitve Velike Devetnice Božiću

Šesti dan euharistijskog klanjanja i molitve Velike Devetnice Božiću

Petak, 30. 8. 2024.

U nedjelju, 25. kolovoza u kapeli „Betlehem“ na zagrebačkom Kraljevcu, u zajedništvu sestara Služavki Malog Isusa i Prijatelja Malog Isusa, održan je šesti dan cjelodnevnog euharistijskog klanjanja i molitve Velike Devetnice Božiću, kao uže priprave za proslavu Velikog Jubileja 2025.

Euharistijsko slavlje na početku dana predvodio je preč. Stjepan Penić, dugogodišnji voditelj hrvatske katoličke misije u Essenu (D). Potaknuti riječima homilije, temu dana, prikazanje Isusovo u hramu, jedno od otajstava Krunice Djeteta Isusa, mogli smo povezati s nedjeljnom evanđeoskom porukom. Isusov govor o otajstvu Njegova Tijela i Krvi, kao hrani za vječni život svijeta, plod je Njegove otkupiteljske žrtve započete rođenjem, nastavlja se kontinuiranim prikazivanjem sebe Ocu za naše spasenje, da bi kulminirala na križu. No, tu nije završio Njegov boravak među nama i s
nama. Po sakramentu ljubavi, Euharistiji, ostavio nam je samoga sebe za hranu i piće, jedinim „vratima“ ulaska u vječni suživot u Njime. Njegove riječi o Tijelu i Krvi bila su "tvrda besjeda" za okupljeno mnoštvo koje ga je slušalo. Sumnjajući, počeli su se razilaziti.
Na kraju, svećenik nam je svima uputio pitanje: Jesu li Isusove riječi i za nas „tvrda besjeda“ i, shodno tome, pitanje: „Da možda i vi ne kanite otići“? Petrovo pitanje kao odgovor nam je smjer: „Gospodine, kome da idemo, Ti imaš riječi života…“.
Dan smo završili Molitvom Devetnice Božiću i završnim poklonom Presvetom sakramentu.

s. M. Irena Olujević

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve