Sestre sa Gromiljaka posjetile župu Prisoje

Sestre sa Gromiljaka posjetile župu Prisoje

Utorak, 21. 2. 2017.

Sestre Služavke Maloga Isusa su blisko povezane sa župom Prisoje, zahvaljujući župniku don Ivanu Bebeku koji im je otvorio vrata župe. Stoga su posjete toj župi radost, kako za sestre tako i za župu. Po dogovoru za don Ivanom krenule su prema Prisoju, u petak poslije podne 17. veljače 2017., s. Danica Bilić, s. Marina Perić i s. Ljilja Marinčić. Susret s mladima uslijedio je u subotu 18. veljače 2017. 

Mladima je najprije predstavljen sluga Božji nadbiskup Stadler kao uzor kojega je moguće slijediti. O toj im je temi s. Ljilja pripremila tri prezentacije, te istaknula neke Stadlerove vrline koje bi danas mogla živjeti djeca, mladi, obitelji i Bogu posvećene osobe. Potom je uslijedio rad u skupinama tijekom kojih su mladi predstavili kako oni, po primjeru nadbiskupa Stadlera, mogu biti izazov za ovo društvo. U popodnevnim im je satima s. Danica predstavila tijek kviza o nadbiskupu Stadleru. Nakon što smo saznali pobjedničku skupinu, uslijedila je molitva krunice za duhovna zvanja, a potom zajedničko misno slavlje.
Sutradan, na nedjeljnom misnom slavlju, sestrama se pridružila VS Arabelle iz Rame koje su svojim pjevanjem uzveličale misno slavlje. Nakon mise je uslijedio i njihov koncert kojim su župljani ostali oduševljeni. Pri kraju misnog slavlja s. Marina Perić je primila u pripravništvo Društva Prijatelja Maloga Isusa don Ivana Bebeka, Antoniju Ivančić i Antu Čurića. Nakon misnog slavlja uslijedilo je slavlje kod obiteljskog stola. Zahvalni Bogu za ovaj milosni susret, sestre su zahvalile župniku na otvorenosti, te se uputile u Gromiljak.
 
s. M. Ljilja Marinčić
  Vijesti - Sve