Sestre započele duhovne vježbe i obilježile Stadlerov dan

Sestre započele duhovne vježbe i obilježile Stadlerov dan

Nedelja, 8. 6. 2014.

Dvadesetak sestara Služavki Maloga Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnog Začeća BD Marije u večernjim satima 8. lipnja 2014. hodočastilo je na grob svoga Utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa Stadlera u sarajevsku prvostolnicu te sudjelovale na Svetoj misi. Kao i prethodnih godina sestre su povezale duhovne vježbe s proslavom Stadlerovog dana koji se redovito obilježava svakog osmog u mjesecu u katedrali Srca Isusova u Sarajevu.


Euharistiju je slavio katedralni župni vikar vlč. Ivan Karača uz suslavlje o. Damjana Kružičevića – Benediktinca iz samostana Ćokovac – koji sestrama predvodi šestodnevne duhovne vježbe. Uz brojne Stadlerove duhovne kćeri, na Misi su sudjelovali Prijatelji Maloga Isusa iz Sarajeva, djeca Stadlerovog dječjeg doma „Egipat“ i drugi vjernici.

Velečasni Karača je pročitao propovijed koju je za Stadlerov dan, 8. lipnja 2014. pripremio i dostavio svim župama i crkvenim ustanovama Vrhbosanske nadbiskupije postulator kauze za proglašenje blaženim sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera mons. dr. Pavo Jurišić, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.

Budući da se Stadlerov dan u mjesecu lipnju slavio na svetkovinu Duhova, prvi dio propovijedi, pod naslovom „Dah koji daruje život“, mons. Jurišić je posvetio svetkovini Duhova. U drugom dijelu propovijedi vjernici su mogli čuti o Stadlerovom govoru i stalnoj suradnji s Duhom Svetim.

Na kraju Svete mise koncelebranti i vjernici okupili su se u dnu katedrale oko Stadlerova groba te izmoliti molitvu za njegovo proglašenje blaženim. Nakon primljenog misnog blagoslova, sestre Služavke Maloga Isusa ostale su u tišini kod groba svoga utemeljitelja zahvaljujući Bogu da im je dao milost slijediti trag sluge Božjega nadbiskupa Stadlera. Na Stadlerovom grobu sestre su molile da se tijekom duhovnih vježbi obnove u Duhu koji je prožimao njihova utemeljitelja Stadlera.

Nakon Svete mise sestre su pošle u svoj duhovni Centar „Kuću Navještenja“ u Gromiljak, tridesetak kilometara zapadno od Sarajeva, te započele duhovne vježbe koje vodi o. Damjan Kružičević..

Kazao je sestrama: „Vi koje vršite djelo Božje, povukle ste se u ovu divnu oazu. Neraskidiva je molitva posvećenih osoba od apostolskoga djelovanja. Podareno nam je razmatrati, a zatim drugima darivati plodove svoga razmatranja. Papa Franjo nas poziva na revoluciju nježnosti, a to je ispružena ruka ljubavi. Ovdje možemo definirati sebe ne toliko u onome što radim, nego u onome što jesam.“ U Isusovoj nazočnosti, u sestrinstvu sestre imaju mogućnost moliti, prikazivati i blagoslivljati.

  Vijesti - Sve