Sestrinsko zajedništvo Služavki Maloga Isusa

Sestrinsko zajedništvo Služavki Maloga Isusa

Srijeda, 26. 8. 2015.

{image:1:large}U Godini posvećenog života, te u sklopu proslave 125. obljetnice Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, održan je susret kućnih predstojnica na planu Družbe u Kući Naviještenja u Gromiljaku, od 24. do 26. kolovoza 2015.


Uz vrhovnu glavaricu Družbe s. M. Radoslavu Radek i provincijsku glavaricu sarajevske provincije s. M. Admiratu Lučić, susretu je prisustvovalo četrdeset sestara kućnih poglavarica.

Susret je započeo euharistijskim slavljem koji je predvodio fra Franjo Radman, franjevac provincije Sv. Križa - Bosne Srebrene.

Otvarajući ovaj susret časna majka Radoslava je sudionicama susreta uputila prigodne riječi dobrodošlice.

Tema ovog susreta je bila: Sestrinsko zajedništva prema našim Konstitucijama i Okružnicama koje je za Godinu posvećenog života izdala Kongregacija za UPŽ i DAŽ prema učiteljstvu pape Franje.

Drugi dan susreta navedenu je temu kroz predavanje i radionice obradila s. M. Vesna Mateljan, zamjenica vrhovne glavarice Družbe i predstojnica u generalnoj kući.

U poslijepodnevnim satima sudionice susreta su posjetile naše sestre u samostanu sv. Josipa i u Domu sv. Josipa u Vitezu i sestre u samostanu Egipat u Sarajevu, te grob Oca Utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera u sarajevskoj katedrali Presvetoga Srca Isusova, gdje je sv. misu slavio župnik vlč. Marko Majstorović. Na kraju euharistijskog slavlja vlč. Marko je zajedno sa sestrama izmolio molitvu za što skorije proglašenje blaženim našega oca Utemeljitelja.

Treći dan susreta, sestrama je održao predavanje fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda B. Mandića i predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica. Predavanje se temeljilo na Smjernicama za upravljanje dobrima u ustanovama posvećenog života i družbama apostolskog života, koje je izdala Kongregacija za UPŽ i DAŽ.

Ovo lijepo sestrinsko zajedništvo završilo je euharistijskim slavljem koje je slavio fra Jure, s željom i molitvom, da sve dobro koje Gospodin daruje svima koji mu vjerno služe, urodi duhovnim plodovima.

Na samom kraju, sestre su izrazile radost i zahvalnost časnoj majci s. Radoslavi, kao i sestrama provincijalkama Admirati, Anemarie i Katarini koje su im omogućile ovo sestrinsko zajedništvo. Sestre su zahvalne s. Vesni i fra Juri što su ih svojim predavanjima obogatili i ukazali im na uvijek važne smjernice za redovnički život.

Posebnu zahvalnost duguju sestrama u Kući Navještenja i svim sestrama koje su im iskazale sestrinsko gostoprimstvo, te što su svojim radosnim služenjem doprinijele da se susret sestara predstojnica održi u duhu pravog sestrinskog zajedništva i jedinstva.

U poslijepodnevnim satima 26. kolovoza, sestre su se uputile svaka svojoj zajednici s željom da ovakvih i sličnih susreta bude što više u Družbi.

  Vijesti - Sve