Sastanak sestara katehistica i pročelnica provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

Sastanak sestara katehistica i pročelnica provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

Subota, 29. 8. 2015.

Sestre pročelnice povjerenstava, sestre vjeroučiteljice u školama i sestre suradnice u pastoralnom radu u župama provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, održale su redoviti godišnji sastanak u samostanu Egipat u Sarajevu, 29. kolovoza 2015. Na poziv provincijske glavarice s. M. Admirate Lučić, sastanku su sudjelovale 22. sestre iz naše Provincije BZ BDM.


Sastanak je započeo molitvom u sobi oca utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera. U duhovnom zajedništvu s ocem Utemeljiteljem, sestre su zahvaljivale Bogu za 125 godina Bogu posvećenog života u Družbi SMI i molile nadahnuće i vodstvo Duha Svetoga u novim evangelizacijskim i karizmatsko-apostolskim koracima Provincije BZ BDM, s novim žarom i zanosom u apostolsko – karizmatskom posvećenju Bogu u našim zajednicama.

Tom prigodom msgr. Ivo Tomašević je, u prijepodnevnim satima, prisutnim sestrama održao edukativno-informativno predavanje Vijest za medije s kršćanskog i evangelizacijskog aspekta. U izlaganju msgr. Ivo Tomašević je istaknuo važnost medija za evangelizacijsko djelovanje Crkve. Potaknuo je sestre da daju svoj udio u medijskom naviještanju

Riječi Božje, te predstavio strukturu vijesti za medije i uputio ih kako napisati sadržajno cjelovitu i jasnu medijsku vijest.

Prijepodnevni rad okrunjen je slavljem svete mise u kapelici samostana Egipat. Misnom slavlju s Predslavitelj msgr. Ivo Tomašević, uz sestre okupljene na sastanku, sudjelovale su sestre iz zajednice u samostanu Egipat, pripravnice sestara Smi i djeca Stadlerova dječjeg Egipta.

U poslijepodnevnim satima susret je nastavljen zajedničkim sastankom kojim su sestre u zajedništvu s Provincijskom glavaricom i Provincijskom upravom, usuglasile svoje planove i odluke o karizmatsko-apostolskom djelovanju u narednoj školskoj godini. Provincijska glavarica – s. M. Admirata Lučić, u obraćanju sestrama naglasila je moć zajedništva i radosnog izgaranja u apostolsko-karizmatskom djelovanju svake osobno i svih zajedno. Potaknula je i pozvala svaku sestru na doprinos zajedničkom molitvom i vlastitim angažmanom u apostolsko-karizmatskom služenju Kristu u Godini posvećenog života, Godini Božanskog milosrđa i 125. obljetnici Družbe.

s. M. Kristina Adžamić

  Vijesti - Sve