Šestanovački Prijatelji Maloga Isusa

Šestanovački Prijatelji Maloga Isusa

Utorak, 17. 12. 2013.

Potaknuti porukom sluge Božjega Josipa Stadlera svaki naš susret započinjemo molitvom i razmišljanjem u samostanskoj kapelici Gospe Fatimske. S obzirom da je većina prijatelja aktivna u crkvenom pjevačkom zboru, nikada ne izostaju ni glazbeni trenuci.


Naše su aktivnosti tijekom godine različite. Često organiziramo radionice za humanitarnu prodajnu izložbu. Reciklirajući staklenu ambalažu izrađujemo ukrasne vaze i posude, različitim tehnikama izrađujemo kuhinjske dekoracije i pečemo domaće kolače. Na posljednja tri susreta Prijatelja malog Isusa, koji se održavaju svake godine krajem mjeseca svibnja, izlagali smo i prodavali svoje proizvode u humanitarne svrhe.

U lipnju 2013. odazvali smo se plemenitoj akciji kuhanja večere za splitske beskućnike u prihvatilištu udruge Most s čime namjeravamo nastaviti i dalje. Uvijek nastojimo da svaki naš rad bude primjer i drugima u našoj lokalnoj zajednici.

U svibnju 2013. u župi Svetog Spasa u Splitu svakom animatoru pojedinog društva Prijatelja malog Isusa uručene su članske iskaznice, nakon čega su šestanovački Prijatelji svoje članstvo proslavili u Euharistiji koju je predvodio župnik don Ivica Barišić u kapeli Gospe Fatimske, a pjevanje je predvodila s. Danka Žaper. Počašćeni ovom odgovornom i plemenitom ulogom u svojim župama i mjestu, Prijatelji malog Isusa nastojat će svakim danom biti dobar primjer služeći malenima.

Marina Rubić, PMI

  Vijesti - Sve