Štovanje sv. Leoplda B. Mandića

Nedelja, 17. 4. 2016.

Tijekom nekoliko proteklih dana, svjedoci smo poštovanja i pobožnosti hrvatskog naroda prema svecu  čiji preci potječu iz Poljičke Republike, a preselili su se u Boku Kotorsku. Sveti Leopold Bogdan Mandić, kapucin živio je i djelovao u Italiji (Padova), a svoj pastoralni rad obavljao je u ispovjedaonici. 


Tješio je, bodrio, hrabrio i s Bogom mirio ljude koji su tražili njegovu pomoć. Za svog zemnog života nakratko je bio u Zadru i Rijeci, a želio je ponovno doći u Hrvatsku,  što mu se nije ostvarilo.  Zahvaljujući papi Franji koji je proglasio  Godinu Milosrđa, svečevo tijelo imali su prigodu vidjeti brojni vjernici u našoj Domovini. Svjedoci smo izvješataja koje su donosili mediji o stotinama tisuća vjernika, koji su satima čekali da se približe svečevu sarkofagu, iskažu mu počast, poštovanje, zahvalnost za dobivene milosti po njegovu zagovoru, kao i molitvu za svoje i potrebe svojih obitelji.

Među brojnim hodočasnicima bile su i naše sestre skoro iz svake zajednice. Na hodočašće su išle u različitim aranžmanima, onako kako su imale mogućnost. Najviše ih je išlo sa župskim hodočašćima. S. Dolores je u ime redovnica imala milost biti u počasnoj straži u kapucinskoj crkvi  (Gornja Dubrava) – Zagreb. Ona je u sklopu župskog hodočašća bila voditeljica jednog autobusa vjernika.

  Vijesti - Sve