Slavili smo Stadlerov 177. rođendan!

Slavili smo Stadlerov 177. rođendan!

Četvrtak, 23. 1. 2020.

U predvečerje dana 23. siječnja, uoči 177. rođendana sluge Božjega Josipa Stadlera okupili su se PMI sa sestrama SMI,  iz Kloštra Podravskog, Podravskih Sesveta i Pitomače, u župnoj crkvi sv. Vida u Pitomači kako bi molitvom, pjesmom, hvaljenjem i zahvaljivanjem obilježili ovaj sveti dan.


U misno slavlje uveli su se molitvom krunice i litanija u čast sluge Božjega Josipa Stadlera. Svi koji su željeli pristupili su sakramentu pomirenja kako bi potpuno sudjelovali u euharistijskom slavlju koje je predslavio vlč. Karlo Kruljac, župni vikar župe sv. Vida. 

Poslije svete mise, u tišini večeri, ostali su u euharistijskom klanjanju. 

Koliko Božja ljubav može u nečijem životu slaviti slavlje, pokazao je u svom životu  sluga Božji Josip Stadler. Da život može i mora boljeti, to je Josip naučio već u svome djetinjstvu. No, naučio je da Bog u svojoj providnosti svakoga vodi baš po takvom životnom putu na kojem ga odgaja, na kojem ga priprema za nešto veće, odgovornije, teže. Svaka proživljena nevolja, uči nas što ni o Bogu ni o sebi ne bi znali. Svaka patnja otrkiva nam vlastite granice, i privija nas bliže k Bogu.

Poslije euharistijskog klanjanja družili smo se uz pjesmu i prigodnu zakusku, koju su pripremili domaćini, u župnoj dvorani. 

PMI Pitomača

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve