Slavlje u obiteljskom Centru sv. Rafaela

Slavlje u obiteljskom Centru sv. Rafaela

Petak, 27. 9. 2013.

Na blagdan sv. Mihaela, Gabriela i Rafaela arkanđel u Obiteljskom Centru za osobe s poteškoćama u razvoju u Vitezu svečano je proslavljen sv. Rafael arkanđel nebeski zaštitnik sestara Služavki Maloga Isusa i njihove kuće u Vitezu. Slavlju je prethodila trodnevnica svetom Rafaelu, molitva krunice i poticajna promišljanja fra Ivana Kasala.


U prigodnoj propovijedi se posebno osvrnuo na misli iz knjige Tobijine i nazočnoj djeci, njihovim roditeljima i svim sestrama zaželio da blagoslivljaju i hvale Gospodina za dar života, za sva divna djela Njegova koja se svakodnevno očituju Njegovom brigom za njih. Uz kratki prigodni program koji je priredila s. Danica Bilić i odgojiteljice, te djevojčice i dječaci koji pohađaju vrtić, razveselile su svojim posjetom srca roditelja i gostiju s. M. Radoslava Radek, vrhovne glavarice Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, s. M. Admirata Lučić, provincijska glavarica, kao i posebno dragi gost umirovljeni svećenik don Mijo Perić – koji je tog dana slavio svoj imendan, pa su ga obdarili darovima.

Misno slavlje je uzveličao zbor "Viteški akordi", pod ravnanjem profesorice gospođe Olge Krezić.

Nahranjeni kruhom nebeskim na Euharistijom slavlju, nastavljeno je slavlje i druženje kod obiteljskog stola u samostanskoj blagovaonici.

  Vijesti - Sve