Služavke Malog Isusa u Krašiću

Služavke Malog Isusa u Krašiću

Nedelja, 5. 2. 2023.

Četvrti dan devetnice blaženogm Alojziju Stepincu, 4. veljače 2023. sestre Služavke Malog Isusa zagrebačke provincije, u zajedništvu s provincijskom glavaricom s. M. Emanuelom Pečnik, hodočastile su u Krašić, župu u kojoj je blaženi Alojzije Stepinac proživio svoje dane u sužanjstvu i gdje je dočekao prijelaz u vječnost. Tom prigodom sestre su posjetile spomen kuću u kojoj je trajno ostala zabilježena prisutnost blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Ove godine, uređena je i spomen soba sestrama krašićke zajednice koje su služile blagopokojnom kardinalu. Bilo je to šest sestara Služavki Malog Isusa koje su dijelile svoje vrijeme i prostor s blaženikom te su bile svjedokinje njegova svetog preminuća. Stoga smo po dolasku u Krašić, s divljenjem i ponosom, posjetile spomen kuću, zahvaljujući na milosti što su naše susestre bile svjedokinje te mučeničke povijesti Crkve kroz koju je odjekivao Stepinčev glas čiste savjesti i pouzdanja u Boga.

Nakon obilaska spomen kuće, uputile smo se u župnu crkvu Presvetog Trojstva, gdje je slaviljena sveta misa. U zajedništvu s župnikom vlč. Ivanom Vučakom i drugim svećenicima, misu je predslavio župnik župe Svetog Petra i Pavla iz Mačkovca vlč. Anđelko Koščak, a Sestre Služavke Malog Isusa zagrebačke provincije, pod vodstvom s. M. Tihane Strancarić i uz orguljsku pratnju gospodina Javora Valjka, predvodile su liturgijsko pjevanje.

Zahvalne za milosti i moleći zagovor bl. Alojzija Stepinca, radujemo se i molimo da cijela Crkva upozna njegov mučenički lik i primjer  vjernosti Katoličkoj Crkvi.

 

s. M. Snježana Bjelobrk

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve