Služavke Maloga Isusa pohodile župu Zapolje

Služavke Maloga Isusa pohodile župu Zapolje

Subota, 27. 1. 2024.

Služavke Maloga Isusa s. M. Kristina Adžamić, zamjenica poglavarice Sarajevske provincije Služavki Maloga Isusa i s. M. Nikolina Đavić odgojiteljica djece u Stadlerovom dječjem domu Egipat pohodile su u četvrtak, 25. siječnja Župu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju – Požeška biskupija.

Došle su one na poziv župnika te župe vlč. Mladena Štivina koji je prošle godine pohodivši samostan Služavki Maloga Isusa u Sarajevu i dječji dom Egipat, zamolio sestre da dođu u njegovu župu i vjernicima približe lik i djelo sluge Božjega Josipa Stadlera i pokrenu Devetnicu Djetetu Isusu, koju inače sestre redovito svakoga 25. u mjesecu na poseban način mole na nakanu Stadlerova proglašenja blaženim i svetim.

Tako je prije mise s. Nikolina govorila o životu i djelu sluge Božjega Josipa Stadlera, prezentirala molitve koje je Stadler napisao o Djetetu Isusu te progovorila o samoj Družbi SMI koje je Stadler osnovao i njihovoj karizmi.

Predmoleći Devetnicu Djetetu Isusu s. Kristina je naglasila kako je Stadler bio veliki štovatelj Djeteta Isusa te poticao svoje duhovne kćeri da njeguju svijest da na poseban način u siromašnima, malenima, bolesnima živi Dijete Isusa te da što god njima učine, čine to Isusu.

Župnik Štivin predvodio je potom misno slavlje i klanjanje pred Presvetim. Zahvalio je na kraju sestrama te ih zamolio da svakoga 25. u mjesecu kroz ovu godinu predvode pobožnost Djetetu Isusu te njegovim župljanima - simpatizerima Prijatelja Maloga Isusa kroz Stadlerov život približe djela milosrđa na koje smo, kako je rekao, i mi kršćani pozvani činiti u svom konkretnom životu.

B. Lukačević

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve