Formacija animatora Društva Prijatelja Malog Isusa

Formacija animatora Društva Prijatelja Malog Isusa

Subota, 27. 1. 2024.

U samostanu Antunovac u subotu, 27. siječnja 2024. održan je formativni susret sadašnjih i budućih animatora Društva Prijatelja Malog Isusa Zagrebačke provincije. Na dolasku su nas pozdravile sestre: s. M. Emanuela Pečnik, provincijska glavarica, s. M. Irena Olujević, pročelnica DPMI Zagrebačke provincije, s. M. Zrinka Šutalo, s. M. Monika Maslać i s. M. Jelena Burić te duhovnik Društva, vlč. Tomislav Kralj, koji je održao nagovor na temu „ Identitet Prijatelja Mladog Isusa“.


Vlč. Kralj je naglasio da se identitet Prijatelja Malog Isusa ostvaruje i potvrđuje u apostolatu služenja drugima, malenima, potrebitima i siromašnima kao produžena ruka sestara Služavki Malog Isusa. Potrebno je jačati krepost ljubavi, trpljenja, jednostavnosti i malenosti kao što je to je strpljivo i ponizno činio utemeljitelj Družbe, sluga Božji nadbiskup Josip Stadler.
Animator mora izgrađivati svoj identitet na duhovnim vrijednostima u molitvi, čitajući i razmatrajući Božju Riječ koja je snaga Duha Svetoga kako bi jačao i usavršavao svoju vjeru, uspostavljao potpun i iskren odnos s Bogom koji bi se onda u poniznosti prelio na odnose prema ljudima u župi gdje živi i djeluje. Ne smije biti nametljiv već uvjerljiv i vjerodostojan u služenju drugima. Služenje proizlazi iz ljubavi i ne traži pohvalu, već je i to ponekad trpljenje i žrtva, ali žrtva kao dar kojim se darujemo drugima kad ih razumijemo, slušamo, kad im konkretno pomažemo. To trpljenje iz ljubavi treba prikazivati za svoje spasenje. To je i naš križ koji nosimo na putu s Isusom, jer On bezuvjetno pomaže kad mu se otvorimo i svim srcem predamo.
Identitet Prijatelja Malog Isusa se mijenja prema potrebama koje izrastaju iz vremena u kojem živimo. Stoga na redovitim molitvenim susretima 8. i 25. u mjesecu PMI trebaju jačati radost susreta s Malim Isusom, jačati svoju čežnju za njim i privući druge. Animator treba vršiti svoje poslanje prema darovima koje posjeduje, da bude kamenčić u mozaiku rada u župi s ostalim PMI i župljanima. Treba biti radostan u molitvi i susretu s drugima. Po tome se trebaju poznati i prepoznati PMI u sredinama u kojima žive i rade.
U drugom dijelu susreta s. M. Irena se osvrnula na rad DPMI od rujna do kraja prošle godine te zajedno s animatorima planirala naredno razdoblje.


Slijedila je sveta misa koju je predvodio vlč. Tomislav Kralj, a pjesmom su animirale sestre Služavke Malog Isusa.
Susret smo radosno završili ručkom i zajedničkom fotografijom te zahvalom sestrama i vlč. Kralju na ovom poučnom i radosnom susretu.

Đurđica Mladin, PMI Bistra

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve