Kad se rođendan zrcali u imenima i blagdanima imajući srce

Kad se rođendan zrcali u imenima i blagdanima imajući srce

Nedelja, 28. 1. 2024.

Na dan 24. siječnja Crkva slavi sv. Franju Saleškog, a nama iz Društva Prijatelja Malog Isusa ima još i drugo veliko značenje. Brzo reagiramo kad su rođendani i uz njih krštenja…Sestre su više vezane za imendane, bar nam se čini tako.


Veliki dan je srijeda, 24. sječnja 2024. jer molimo veliku devetnicu sv. Josipu i taj dan obilježavamo 181. obljetnicu rođenja i krštenja sluge Božjeg Josipa Stadlera. Sudjelovali smo na večernjoj Gospinoj krunici i sv. Misi te nastavili devetnicu sv. Josipu i molitvu za proglašenje sluge Božjeg Josipa uz prigodne riječi meditacije naše voditeljice s. Dolores Brkić. Duboko nas potakne svaka poticajna riječ o Stadleru razgovarajući međusobno. Po njegovu uzoru i znakovitom geslu „ …IMAJ SRCE MATERINJE ZA BLIŽNJE…“ razveselili smo slugu Božjeg Stadlera za rođendan.Po uzoru na Njegovo djelovanje i primjer omogućili smo jednoj obitelji u potrebi; režije, hranu , bolesnom djetetu uz njihovu pratnju put u Zagreb i jedini mogući pregled u klinici koja mnogo zahtjeva. Već tradicionalno prakticiramo konkretnu karitativnu proslavu naših blagdana, jer nam se čini da tako ima smisla naše postojanje.

Drugi dio molitvenog susreta nastavili smo razgovor o predstojećim zajedničkim projektima koje, kako nam reče pročelnica s. Dolores, uputila je poticaj kako za molitvene tako i za karitativne, svim animatorima u provinciji kao i sestrama voditeljicama. Ostaje pitanje gdje će koje „zrno pasti“, naglasila nam je. Slijedećeg dana 25. siječnja, dan Maloga Isusa, blagdan obraćenja sv. Pavla, zadnji dan osmine za sjedinjenje kršćana. Snažno i poticajno u svakom smislu. I ovaj dan kao obično u svakodnevlju milost je što smo opet na krunici, sv. Misi te Euharistijskom klanjanju. U nastavku molili smo još krunicu Djeteta Isusa i prigodne molitve uz ovaj dan. Lijepo je što svaki put naglasimo sve nakane i potrebe a ovaj put više smo bili u dimenziji zahvalne molitve. I za kraj rekla je jedna od sudionica: „ Zaista je lijepo biti u zajedništvu Društva PMI.

Animatori Društva PMI-a , Pojišan - Split

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve