Splitski animatori na okupu

Splitski animatori na okupu

Ponedjeljak, 7. 5. 2018.

Na početku mjeseca svibnja posvećen Mariji te Prvu subotu u mjesecu 5. svibnja 2018.godine, animatori skupina Društva Prijatelja Malog Isusa ( PMI-a ) splitske provincije održali su svoj duhovno- edukativni susret.


Otvorenih vrata i srca dobrodošlicu su nam iskazale sestre u provincijalnoj kući i samostanu sv. Ane u Splitu. Susret je organizirala pročelnica s. Dolores Brkić u dogovoru sa vijećem za Društvo PMI-a. Doživjeli smo važnost i potrebu sudjelovanja na ovom programu jer se produbljuje odgovorna pripadnost Društvu, i mogućnost dubljeg svjedočenja u svakodnevnici karizme sluge Božjeg Josipa Stadlera.

Rad smo započeli molitvom i pjesmom malom Isusu i majci Nebeskoj. Uvodne i poticajne riječi te zahvalnost, uputila nam je provincijalka s. Anemarie Radan. Sadržaj programa bio je raznovrstan, budući da smo u godini trostrukog Jubileja sl. Božjeg Josipa Stadlera. Nadalje mi smo u splitskoj provinciji u pripremi naše nadbiskupije za Treći nacionalni susret Katoličkih obitelji, kao i razne naše eventualije u radu i djelovanju. Na poseban način smo također uokvirili naš godišnji susret Društva PMI u Vepricu 26. svibnja 2018. godine. Kroz rad vodila nas je s. Dolores a čitavo vrijeme s nama je bila i Provincijalka. Svi smo iskrena i raspoloživa srca sudjelovali u radu na slavu Malog Isusa.

Nakon plodnog rada i razgovora  uz osvježenje kojeg su nam priredile sestre rad smo završili molitvom dijela Gospine krunice u kapeli. Nakana su bila  duhovna zvanja koja su jako potrebna na Njivi Gospodnjoj. Srcu Marijinu smo preporučili i naše bolesnike sestara i prijatelja kao i obitelji.

Potaknuti i motivirani uz srdačne pozdrave krenuli smo svojim kućama, zahvalni Bogu i sestrama  za još jedan lijepi dan

 Meri Ribičić – animator PMI-a

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve