Srcem do Betlehema

Srcem do Betlehema

Četvrtak, 24. 11. 2011.

Prijatelji Maloga Isusa zagrebačke provincije na prvu nedjelju Došašća, kao članovi svojih župnih zajednica, predvođeni sestrama Služavkama Maloga Isusa krenuli su na duhovni put pod geslom Srcem do Betlehema. Duhovni hod osmislilo je Vijeće za Prijatelje Maloga Isusa. Za tu priliku pripremljena je prigodna kateheza i uz katehezu letak s poticajima za svaki dan.


Hod uključuje molitveni i karitativni vid. Mnogo je načina kako se poticaji mogu provesti u djelo. To je prepušteno slobodnoj volji svakog pojedinca i svake zajednice, ovisno o okolnostima u kojima žive i djeluju. Poticaji su dostavljeni svim članovima Društva.

Kako taj hod ne bi bio samo „osobni događaj“, ili ostao samo u krugu zajednice PMI, tamo gdje je to moguće u dogovoru sa svećenicima, PMI će taj hod animirati na razini župne zajednice na slijedeći način: u crkvi pred oltarom uz adventske svijeće postavili su prazne jasle koje će, oni koji to žele, tijekom Došašća puniti slamom. Svaka stavljena slamka bit će znak dobrog djela, izvršene dobre odluke, žrtve, odricanja… Slama za jasle stavljena je u košaru pri ulasku u crkvu. Tu slamu, kojom do Badnjaka napune jasle, prenijet će u štalicu za novorođenog Kralja.

  Vijesti - Sve