Stadlerov dan obilježen u generalnoj kući sestara SMI

Stadlerov dan obilježen u generalnoj kući sestara SMI

Petak, 8. 1. 2016.

Na Stadlerov dan 8. siječnja 2016., u generalnoj kući sestara Služavki Maloga, nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić u asistenciji svoga tajnika vlč. Bojana slavio je svetu Misu za proglašenje blaženim sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera.


Dolazak Kardinala u predvečerje Stadlerovog dana bio je za zajednicu sestara očit znak Božje providnosti. Uzoritom su i ovaj put sestre iskazale ugodnu gostoprimstvo i u zimskim danima pružile topli dom.

Tijekom svoga dvodnevnoga boravka Uzoriti je u kućnoj kapelici slavio sv. Misu i zajedno sa sestrama molio što je sestrama činilo posebnu duhovnu radost. Sestre su zahvalne Bogu što je Uzoriti upravo u vremenu Božićnih blagdana pohodio njihovu zajednicu i s njima molio.

Ovom prigodom vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek, čestitala je Uzoritom 25. obljetnicu biskupske službe i zahvalila za sve dobro koje čini za Crkvu, za proglašenje sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera blaženim i za njihovu Družbu. Darovala je Kardinalu prigodni dar za srebreni jubilej i obećala molitvenu blizinu.

Uzoriti je kao spomen na svoju 25. obljetnicu podario sestrama vrijedan dar, spomen knjigu na pohod pape Franje Sarajevu 6. lipnja 2015. „Mir vama“. Dar koji će ih sjećati na pohod pape Franje grobu njihova Utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera i na obilje milosti koje je njihova Družba primila na dar u jubilarnoj 125. obljetnici svoga osnutka. (s.am)

  Vijesti - Sve