Stadlerovo u siječnju 2016.

Stadlerovo u siječnju 2016.

Četvrtak, 7. 1. 2016.

U petak, 8. siječnja 2016. godine, u katedrali Srca Isusova pod večernjom svetom misom, sestre Služavke Maloga Isusa, bogoslovska zajednica Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa te sarajevski vjernici koji su sudjelovali na misnom slavlju, spomenuli su se sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa, i molili za njegovo proglašenje blaženim.


U 17.30 sati bila je meditacija o tjelesnom djelu milosrđa: Žedna napojiti koju je na temelju poslanice sluge Božjega J. Stadlera „Ljubav i zahvalnost“, priredila s. M. Jelena Jovanović. Misno slavlje predvodio je vlč. Boris Salapić, prefekt Nadbiskupijskog sjemeništa "Petar Barbarić" u Travniku uz suslavlje župnika vlč. Marka Majstorovića, vlč. Josipa Kneževića, rektora Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, vlč. Marka Mikića, vicerektora, vlč. Ljubu Zadrića, đakona te asistenciju bogoslova Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

Vlč. Salapić je prigodom propovijedi istaknuo ljubav sluge Božjega prema čovjeku, koja se očitovala u njegovom radu i brizi za najpotrebnije toga vremena u njegovoj biskupiji.

Nakon svete mise uslijedilo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu koje je predvodio župnik vlč. Marko Majstorović, a potom se na grobu sluge Božjega Josipa Stadlera izmolila molitva za njegovo proglašenje blaženim.

S. M. Jelena Jovanović

  Vijesti - Sve