Stadlerovo u listopadu, 2021.

Stadlerovo u listopadu, 2021.

Subota, 9. 10. 2021.

U petak, 8. listopada 2021. u sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova obilježen je dan spomena na slugu Božjega Josipa Stadlera, prvog Vrhbosanskog nadbiskupa i Utemeljitelja Družbe sestara Služavki Malog Isusa. Prije slavlja sv. Euharistije sestre su, zajedno sa vjernicima izmolile krunicu, promišljajući o žalosnim otajstvima na temelju Stadlerove poslanice upućene vjernom puku vrhbosanske nadbiskupije.

Svetu Euharistiju u 18:00h predslavio je doc. dr. sc. don Mario Bernardić, zajedno sa katedralnim župnikom don Oliverom Jurišićem.

Misna čitanja, pjevanje i sviranje animirale su sestre Služavke Malog Isusa.

U prigodnoj propovijedi don Mario se osvrnuo na evanđeoski odlomak, progovorivši nam o tome kako trebamo težiti kraljevstvu nebeskome. Također je spomenuo kako je važno činiti ono što moramo i ono što možemo, jer se i za jedno i za drugo brine Bog, čineći po tome  nemoguće stvari.

Nakon popričesne molitve, vjernici su imali priliku 15 minuta provesti u tišini klanjajući se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, nakon čega su se uputili prema grobu nadbiskupa Stadlera na kojem su izmolile molitvu za njegovo, što skorije, proglašenje blaženim i svetim.

s. M. Mihaela Martinović

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve