Pokopana nećakinja s. M. Marinele Zeko – Suzana Zeko

Pokopana nećakinja s. M. Marinele Zeko – Suzana Zeko

Petak, 8. 10. 2021.

U teškoj prometnoj nesreći 2. listopada 2021. godine tragično je preminula mlada liječnica, nećakinja naše s. M. Marinele Zeko – Suzana Zeko. Pokojna Suzana je pokopana u utorak, 5. listopada 2021. godine na mjesnom groblju u Sokolovcu.

Od trenutka pogibije 27-godišnje Suzane našom su se redovničkom zajednicom i Suzaninom dragom Podravinom izmjenjivali osjećaji tuge, žalosti i nevjerice. U tim ih je trenucima tješila vjera u uskrsnuće mrtvih, te blizina rođaka i prijatelja. Na sam dan pogreba oko Suzaninog su se lijesa okupili otac Petar, majka Mirjana, braća Davor, David i Dominik; dečko Manuel, bake, stričevi, strine, tetke – među kojima je naša s. Marinela, tetci, ujaci, ujna, bratići i sestrične, prijatelji, prijateljice i brojni poznanici. Sokolovačko je groblje bilo nakićeno kako cvijećem i svijećama, tako i brojnim prijateljima pokojnice i njezine obitelji.

Sprovodne obrede predvodio je župnik župe Reka vlč. Dario Levanić, a misu zadušnicu donedavni župnik župe Presvetog Trojstva iz Reke vlč. Mario Križanac. Pred ožalošćenom obitelji, brojnim vjernicima, prijateljima i sestrama Služavkama Maloga Isusa vlč. Dario je između ostaloga kazao: „Ožalošćeni smo, ali nismo očajni, jer smo kršćani i vjerujemo. Naša nam vjera stavlja na znanje da se život nastavlja u jednom drugačijem obliku, onom proslavljenom u nebesima, u zajedništvu s našim nebeskim Ocem. I zaista možda sada ne znamo dati smisao Božjim tajnim planovima koji su nas ostavili tako bolno i neočekivano bez naše sestre, naše životne suputnice. I puno je pitanja na koja nemamo odgovora, no svoje čelo obaramo pred Božjom voljom i tražimo od Gospodina snagu da mognemo reći, baš poput Marije pod križem i pred smrću svoga Sina, „neka bude tvoja volja Oče“.

Nakon prigodne riječi koju je tijekom sprovodnih obreda izrekao župnik župe Presvetog Trojstva iz Reke vlč. Dario Levanić, pokojnici i tugujućoj rodbini uputila je prigodnu riječ pokojnicia sestrična. Govor prenosimo u cijelosti:

„Draga naša Suzana,

jedan trenutak odnio je tvoj život i duboko obilježio živote svih nas. Ostaje praznina u tvom domu, u srcima tvojih roditelja, braće, dečka i svih nas koji te volimo. Ali ostaje i vjera u život vječni da ćemo se opet sresti.

Svi smo siromašniji za jednu veliku i posebnu osobu u koju si odrasla. Malo je reći da si bila najbolja, velikodušna, zanimljiva, brižna, dobronamjerna, pametna, mlada i aktivna liječnica.

Kad pomislimo na tebe, svi mi vidimo nasmijanu, kovrčavu, mladu djevojku koja je voljela košarku, plesanje, boravak na moru i koja je voljela život i bila otvorena novim susretima i izazovima.

Imala si veliko srce za svoje najbliže i nesebično im darovala svaki minut svog slobodnog vremena. Čak i kad si dolazila samo i za vikend, stigla si obići svakoga, i obitelj i prijateljice. Živjela si svaki dan od Boga darovan.

Draga voljena kćeri, sestro, unuko, nećakinjo, sestrično, prijateljice, djevojko, kumo zauvijek ćemo pamtiti tvoju dobrotu i lijepe riječi. Ti si ponos kojem se svi divimo. Ostati ćeš vječno u našim srcima i u našim mislima.

Bit ćeš uvijek dio naših razgovora i ostati ćeš i dalje dio našeg života. Svatko tko je imao čast da te upozna, brzo te primio u svoje srce i brzo te zavolio. Svi smo se divili tvojim uspjesima i brzini u ostvarivanju svojih snova, ali nažalost si ovaj put bila brža nego što je tvoj anđeo čuvar mogao letjeti i prebrzo si otišla od nas.

Počivaj u miru Božjem. Volimo te Suzi.“

Nakon pogrebnih molitava i govora povorka se uputila prema grobu u koji je položena pokojna Suzana.

Nakon sprovoda slavljena je Misa zadušnica za dušu pokojne Suzane. Misu je predslavio donedavni župnik župe Reka vlč. Mario Križanac. Misno su slavlje animirale i tijekom mise pjevale sestre Služavke Maloga Isusa.

Pokojnoj Suzani molimo vječni pokoj, a sestri Marineli i obitelji pokojnice molimo snagu vjere u uskrsnuće mrtvih!

s. M. Ljilja Marinčić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve