Stadlerovo u siječnju 2018. u sarajevskoj prvostolnici

Stadlerovo u siječnju 2018. u sarajevskoj prvostolnici

Srijeda, 10. 1. 2018.

U ponedjeljak, 8. siječnja 2018. godine u sarajevskoj prvostolnici obilježen je spomen na prvog vrhbosanskog nadbiskupa sluge Božjega dr. Josipa Stadlera. Na molitvu Krunice u 17.30 i euharistijsko slavlje u 18.00 sati okupile su se sestre Služavke Maloga Isusa iz zajednica koje djeluju u Sarajevu, djeca Stadlerovog dječjeg Egipta, bogoslovska zajednica Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu sa svojim odgojiteljima, Prijatelji Maloga Isusa te druge redovničke zajednice i vjerni Božji narod.


Euharistijsko slavlje predslavio je preč. Marko Majstorović, katedralni župnik uz suslavlje mons. Pave Jurišića, postulatora kauze za proglašenje sl. Božjega Stadlera blaženim, preč. Josipa Kneževića, rektora Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, preč. Marka Mikića, vicerektora te vlč. IveJezidžića, župnika u Čemernom. Preč. Majstorović je u prigodnoj propovijedi istaknuo da nam je u ovoj godini, koja je u našoj Nadbiskupiji proglašena Stadlerovom godinom povodom slavlja 100. obljetnice njegova preminuća, sluga Božji nadbiskup Stadler svijetli primjer nasljedovanja Gospodina, služenja braći i sestrama te života po evanđelju, što treba biti cilj svakog vjernika. Preporučio je usrdniju molitvu i utjecanje u zagovor našem prvom nadbiskupu, koji će sigurno nositi naše prošnje pred Dijete Isusa, koje neka ga proslavi čašću oltara na radost našeg naroda.

Nakon popričesne molitve svi okupljeni u katedrali su se pomolili na grobu nadbiskupa Stadlera za svoje potrebe i nakane, kao i za nakanu da ga uskoro ugledamo na mjestu blaženika.

s.j

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve