Stadlerovo u svibnju 2020.

Stadlerovo u svibnju 2020.

Subota, 9. 5. 2020.

Zbog izvanredne situacije koju je izazvala pandemija korona virusa, Misna slavlja u katedrali, ali i u okolnim župnim crkvama slavljena su bez prisutnosti naroda. Naime, kako se stanje  smirilo ponovno je vraćeno slavlje svete Euharistije s narodom poštujući neke mjere koje su od strane Države uspostavljene. Tako je u petak 8. svibnja 2020. u sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova obilježen dan, kada se na poseban način prisjećamo prvog vrhbosanskog nadbiskupa sluge Božjeg Josipa Stadlera. 


Ovoga puta bilo je moguće sudjelovati na svetoj Misi i krunici koja je prikazana njemu na čast. Krunicu su prije početka svete Mise animirali: katedralni župnik don Mate Majić i sestre Služavke Malog Isusa.
Sveto Euharistijsko slavlje s početkom u 18:00h slavio je, na nakanu Družbe sestara Služavki Malog Isusa i proglašenja blaženim sluge Božjega Josipa Stadlera, postulator kauze, prof. dr. sc. Pavo Jurišić uz koncerebraciju katedralnog župnika don Mate Majića. Na početku Misnog slavlja don Pavo je rekao kako svetu Misu prikazuje na nakanu svih onih koji se utječu zagovoru sl. Božjega Josipa Stadlera koji je, cijeloga života svoju snagu crpio iz vjere u Trojedinoga Boga.
Čitanja pod svetom Misom animirale su novakinje SSMI: s.M.Rita Oborović i s.M.Mihaela Martinović, a pjevanje s. Petronila Kovačević, sestra milosrdnica sv. Vinka Paulskog, koja redovito svira i pjeva pod svetim Misama u katedrali.
Nakon čitanja Mons. Pavo je uputio par riječi, uzevši za primjer svetoga Pavla, koji je bio neumorni tražitelj Krista i koji se nije bojao nikakvih patnji niti osuda drugih, radosno navješćujući  Uskrsloga Gospodina. Svjesan svoje malenosti i grešnosti, sveti Pavao je spoznao kako svoju snagu treba crpiti iz vjere u Isusa i to se trudio usvojiti od onoga trenutka kada ga je osvojila Kristova ljubav. Tako je, i sl. Božji Josip Stadler, sve svoje pouzdanje stavljao u Božje ruke, svakodnevno ponavljajući riječi: „U Gospodina ja se uzdam o da ne budem postiđen nikada,“ rekao je don Pavo, potičući i nas same da se više pouzdajemo u Gospodina. Nakon svete Pričesti, uslijedilo je kratko klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. A po završetku klanjanja i blagoslova kojeg smo primili, svi okupljeni uputili su se prema grobu sl.Božjega Josipa Stadlera kako bi izmolili molitvu za što skorije proglašenje blaženim i za uslišanje zagovornih molitava po njegovu zagovoru.
s. M. Mihaela Martinović
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve