Stadlerovo u rujnu, 2015.

Stadlerovo u rujnu, 2015.

Utorak, 8. 9. 2015.

Župna zajednica Srca Isusova u Sarajevu i zajednica sestara Služavki Maloga Isusa iz samostana Egipat te djeca iz Stadlerovog dječjeg Egipta, okupila se 8. rujna u Katedrali na slavlju sv. mise u 18.00 sati kako bi proslavili blagdan rođenja Blažene Djevice Marije – Malu Gospu, te se spomenuli sluge Božjega Josipa Stadlera - Marijina velikog štovatelja i molili za njegovo proglašenje blaženim.


Misno slavlje predslavio je vlč. Miljenko Krešić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. U prigodnoj homiliji istaknuo je veličinu Isusove Majke i njezina zagovora i ljubavi prema nama. Spomenuvši se sluge Božjega, vlč. Krešić je naglasio kako je Stadlerova duhovnost i pobožnost uvijek bila usmjerena na Mariju. Učio je svoje sestre, svoje svećenike i povjereni mu puk, a danas i nas, da sve milosti i molitve možemo od Boga izmoliti preko Marije, jer „po Majci Mariji ide se k Isusu Gospodinu“ i „nema ničega čega ne bi mogla Marija od svoga Sina isprositi“.

Na kraju sv. mise, nakon molitve za vrhbosansku sinodu, svi okupljeni su na grobu sluge Božjega izmolili molitvu za njegovo proglašenje blaženim te primili blagoslov.

s. M. Jelena Jovanović

  Vijesti - Sve