Stadlerovo u veljači, 2017.

Stadlerovo u veljači, 2017.

Srijeda, 8. 2. 2017.

Dan spomena na slugu Božjega dr. Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa i molitve za njegovo proglašenje blaženim, obilježen je 8. veljače, 2017. godine u sarajevskoj katedrali. Molitvenu pripravu za euharistijsko slavlje u 18.00 sati animirale su sestre Služavke Maloga Isusa u 17.30 sati uz prisustvo djece iz Stadlerova dječjeg Egipta, bogoslovske zajednice Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, Prijatelja Maloga Isusa i drugih sarajevskih vjernika.


Euharistijsko slavlje predslavio je preč. Marko Majstorović, katedralni župnik uz suslavlje vlč. Josipa Kneževića, rektora Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, vlč. Antonija Čuture, pastoralnog suradnika katedralne župe te vlč. Jakova Kajinića, duhovnika na vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, koji je uputio i prigodnu propovijed. Oslanjajući se na evanđeoski odlomak kojeg nam je Liturgija ponudila na razmišljanje vlč. Kajinić je govorio o 12 zala koja izlaze iz srca čovječjeg i koja Isus nabraja u Evanđelju. Svatko od prisutnih je mogao preispitati svoju savjest i srce te vidjeti čega je njegovo srce izvor: zla ili kreposti. Povezujući s time život sl. B. Josipa Stadlera, vlč. Kajinić je rekao kako mu je često u mislima Stadlerova izreka „Imaj srce dječje prema Bogu, majčinsko prema bližnjemu i sudačko prema sebi!“.

Ta je misao bila program Stadlerova života i djelovanja, a nama danas, s obzirom na evanđeosku poruku, pomaže vidjeti u kojem smjeru trebamo upravljati svoje srce.

Nakon popričesne molitve, na grobu sl. Božjega izmoljena je molitva za njegovu beatifikaciju, te su upućene mnoge molitve za zagovor i pomoć ovog velikog štovatelja Srca Isusova koje je bilo njegov uzor, zaštita, oslonac i ljubav.

Liturgijsko pjevanje za vrije sv. Mise animirali su, kao i svakog osmog u mjesecu, bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

s.j

  Vijesti - Sve