Sudjelovanje na 45. Vijećanju redovničkih odgajateljica i odgajatelja

Sudjelovanje na 45. Vijećanju redovničkih odgajateljica i odgajatelja

Nedelja, 24. 4. 2016.

 Sestre odgojiteljice naše Družbe Služavki Maloga Isusa svih triju Provincija – Sarajeva, Zagreba i Splita - zajedno s još četrdesetak odgajatelja iz Zajednica koje djeluju u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, sudjelovale su stručnom skupu redovničkih odgajatelja za početnu formaciju, održanom 22. i 23. travnja 2016., u Duhovnom centru „Karmel svetog Ilije“ u Buškom Blatu.

Iz naše sarajevske provincije Bezgrješnog začeća BDM stručnom skupu sudjelovale su: s. M. Kristina Adžamić, s. M. Kata Zadro, s. M. Manda Pršlja i s. M. Danica Bilić.
Tema ovogodišnjeg 45. Vijećanje redovničkih odgajateljica i odgajatelja bila je „Protagonisti i dinamike odgojnog procesa u početnoj formaciji mladih redovnika i redovnica“. Kao i prethodnih godina, stručni skup je održan je pod pokroviteljstvom HKVRPP-a. Ciklus predavanja na spomenutu temu održao je pater Mihály Szentmártoni, DI.
U izlaganjima pater Szentmártoni s nazočnim odgojiteljima podijelio je svoje dugogodišnje iskustvo i odgojne sadržaje na temu: Poznavanje kandidata/ice za posvećeni život; modeli i glavne teme odgoja (duhovno vodstvo); odgoj za vrednote i zrelost; protagonisti odgojnog procesa; redovnički život kao proces sazrijevanja do zrelog identiteta (izgradnja duhovnog čovjeka).
Osim predavanja, trenuci molitve, zajedništva i međusobne izmjene iskustava u odgojnom radu i praćenju mladih osoba bili su osvježenje na formativnom putu odgojitelja.
Drage trenutke zajedništva podijelile smo i s našim sestrama u Livnu, koje smo posjetile u pratnji p. Marijana Zubaka. Radosno lice sestara, posebno s. M. Sandre Midenjak koja nas je dočekala i prirodno okruženje koje odiše „djelićem raja“ još nam je u svježem i dragom sjećanju. Bogu i svima koji su nam omogućili ovo osvježenje duha i uma od srca zahvaljujemo.
 
s. M. Kristina Adžamić
  Vijesti - Sve