Susret juniorki pod okriljem Riječi Božje

Susret juniorki pod okriljem Riječi Božje

Ponedjeljak, 15. 3. 2021.

U nedjelju 14.3.2021. u samostanu “Antunovac” u Novoj vesi, održan je susret juniorki zagrebačke provincije s. Snježane Bjelobrk i s. Zrinke Šutalo pod vodstvom magistre s. Viktorije Predragović. Tema susreta bila je “Lectio divina”. Susret smo započele molitvom srednjeg časa u zajedništvu sa sestrama iz zajednice. Na samom početku susreta pridružila nam se provincijska glavarica s. Petra Marjanović koja je ohrabrila i potaknula sestre juniorke na molitvu i pouzdanje u Boga.
Lectio divina - čitanje Božje riječi u kojem je naglasak na čitanje s Bogom bez kojeg ono ne bi imalo smisla. Čitanje Božanske riječi stavlja nas u poziciju slušatelja, a ne običnog čitača. Takav pristup Biblijskim tekstovima zahtjeva našu vjeru i raspoloživost za promjene, te potpuno predanje u vodstvo Duha Svetoga. On koji je autor Biblije, pokretač je same Božje riječi u našem životu. Stoga ako Duh Sveti ne vodi razmatranje, onda su to samo naši napori kojima ne postižemo pokretačku snagu Božjega Duha. Tijekom susreta izmjenjivali smo vlastita iskustva, poteškoće, načine i pristupe razmatranju. Sestre su bile slobodne podijeliti svoja osobna promišljanja, pitanja i nedoumice što je potaknulo plodonosan razgovor koji nas je sve obogatio.

Susret smo završile u večernjim satima ohrabrene novim perspektivama i spoznajama koje će nam uvelike značiti u daljnjem rastu i zbližavanju sa Božjom riječi.

s. Zrinka Šutalo

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve