Susret sa salezijanskim bogoslovima u Samostanu sv. Ane u Splitu

Susret sa salezijanskim bogoslovima u Samostanu sv. Ane u Splitu

Petak, 17. 3. 2023.

U srijedu poslijepodne u samostan sv. Ane došla je grupa od desetak salezijanskih bogoslova s provincijalom Hrvatske salezijanske provincije don Tihomirom Šutalo i don Mladenom Delićem, vikarom i provincijskim Povjerenikom za odgoj i obrazovanje te voditeljem salezijanske zajednice za odgoj duhovnih zvanja. Radosno su ih dočekale sestre na čelu s provincijalkom s. Terezijom i predstojnicom s. Brigitom.

Po dolasku u našu kapelu Don Mladen je uputio pozdravnu riječ i pojasnio svrhu njihova boravka u Splitu. Molili smo Večernju iz Božanskog Časoslova, koju su predvodili bogoslovi. U molbenici smo se kratkim zazivom pomolili za pokojne oce salezijance i naše pokojne sestre koji su skupa djelovali u zavodu Martinis Marchi u Splitu, brinući  o odgoju dječaka. Nakon Večernje molitve pozdravnu riječ uputila je provincijska glavarica s Terezija Pervan. Ukratko je progovorila o našem životu, našem dolasku u Split, o karizmi Družbe te o onome što sestre danas rade. Preporučila je molitvu za nova zvanja.

Za stolom u samostanskoj blagovaonici nastavljeno je bratsko i sestrinsko druženje. U ugodnom društvu izmjenjivali smo iskustva i posvjedočili o povezanosti našeg utemeljitelja nadbiskupa Stadlera i utemeljitelja salezijanca don Bosca, nas Služavki Malog Isusa i Salezijanaca.

Susret smo završili u radosnom raspoloženju i osvježenju duha, sa zahvalnošću da nas Bog voli, da računa s nama slabima i poziva nas da budemo Njegova dobra olovka kojom piše povijest svoje ljubavi „sada“ i „ovdje“, u „ovom svijetu“, „među braćom i sestrama“. Glavno je jedno: izručiti se u ruke Božje i pustiti da nas On vodi.

s. M. Maneta Mijoč

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve