“Divna li su Tvoja brda!”

“Divna li su Tvoja brda!”

Srijeda, 15. 3. 2023.

Nekoliko dana prije početka ovogodišnje korizme, tri sestre iz samostana „Malog Isusa“ na Bačvicama, velikodušnošću don Vjenceslava Kujundžića, župnika župe „Sv. Josipa“- Mertojak  u Splitu dobile su na poklon jednodnevni izlet, najprije na Bikovo, a zatim na Pelješki most.  Budući se radi o osobnom vozilu, nije bilo moguće povesti više sestara.

Dan je bio prekrasan, jutro vedro, sunce ugodno. Prolazeći autocestom zaleđem Biokova, spustili smo se kroz biokovski tunel prema Makarskoj, a odatle asfaltnom cestom do „Vidilice“ na Biokovu, diveći se stvaralačkoj Božjoj ruci. Brda sa južne strane bljeskala su u odrazu sunca, a sjeverna strana plijenila je ljepotom bjelila snijega. Kako se ne diviti ljepoti prirode, koju je stvorila Božanska ruka, promatrajući čvrstoću kamenih stijena, koja su dodirivala nebo, i ljepoti obalnog dijela  spojenog s plavetnilom mora?

Drugi dio planiranog izleta bio je Pelješki most. Čovjeku stane dah kad u stvarnosti vidi tako velebno djelo, djelo ljudskih ruku. Nije samo to bio predmet našeg divljenja. Kad smo vidjeli kamenjar preuređen u vinograde i to po cijeli brežuljci, pomisli smo- zar je  moguće da to postoji u Hrvatskoj.

Na kraju dana ništa drugo nije nam preostalo nego velika zahvala Božjoj dobroti za stvaralačko djelo koje je poklonila našoj Domovinu, kao i iskrena zahvala don Vjenceslavu što nam je poklonio svoje vrijeme i darovao tako lijep dan.

s-. M. Laudes

 

 
  Vijesti - Sve