Susret sestara juniorki u Košutama

Susret sestara juniorki u Košutama

Utorak, 28. 7. 2020.

U petak, 24.7.202.godine, u samostanu Srca Isusova i Marijina u Košutama održan je susret sestara juniorki Splitske provincije pod vodstvom učiteljice s. M. Marine Žuljević. 


Na susretu su osim sestre učiteljice bile prisutne i sestre juniorke: s. M. Antonia Čobanov, s. M. Milana Žegarac te s. M. Faustina Zemunik, a sv. misu i predavanje imao je fra Antonio Mravak.

Program je započeo sv. misom u 10.00 u kojoj je u svojoj propovijedi fra Antonio naglasio kako je danas u svijetu najveća potreba za pastoralom slušanja, ali isto tako i kako je prije svega zadaća Bogu posvećene osobe koja živi u zajednici slušati one koje pripadaju njenoj zajednici te naj taj način izgrađivati zajedništvo istaknuvši kako ni jedno ni drugo nije istinski moguće ako prije svega ne slušamo Riječ Božju koja bi trebala biti ogledalo u kojem se vidimo i koje nam pokazuje što je to što trebamo promijeniti kako bismo bili sličniji Njemu.

Nakon sv. mise fra Antonio je održao i predavanje u kojem nam je pokušao približiti stanje redovničkih zajednica osvrnuvši se na sve prisutniji generacijski jaz, te nam posvijestiti važnost zajednice i zajedništva kao i važnosti življenja duhovnosti i karizme one zajednice kojoj pripadamo ne tražeći sebe izvan toga.

Pošto smo u zajedništvu sa sestrama iz zajednice u Košutama ručali uputile smo se na izvor Cetine gdje smo mogle kušati Gospodina u prirodi kao i u našem međusobnom zajedništvu. Na povratku u Košute pri kraju samog susreta Gospodin nas je razveselio i konjima i alkarima koji su nas na kratko zaustavili u vožnji i izmamili na naša lica osmjeh.

Duhovno okrjepljene i potaknute riječima fra Antonia te sestrinskim zajedništvom nastavljamo svoj svakodnevni život zahvalne Gospodinu za sve milosti koje nam je tijekom ovog susreta udijelio.

s. M. Antonia Čobanov

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve